Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

WU15: S prázdnou z Jihlavy

Starší žákyně poprvé prohrály

Sdílet

V posledním kole 1. ligy starších žákyň sparťanky odjely z Jihlavy s prázdnou. V předehrávce 12.kola i přes velký počet hráček v karanténě na obou stranách se v Jihlavě odehrál velmi kvalitní zápas.
Od úvodního hvizdu byl zápas velmi vyrovnaný a odehrával se boj především ve středu hřiště, kde ze začátku měla navrch spíše domácí Jihlava díky vyspělejším hráčkám.
Sparťanky i přesto, že nehrály nejlépe, si především díky aktivním útočným hráčkám pár příležitostí vytvořily, ale když už se někdo mohl dostat k zakončení, tak pozorná obrana domácích zasáhla.
Ve 30 minutě přišla první nebezpečná akce ze strany domácích a po sletu chyb v obraně sparťanky inkasovaly jediný gól utkání. Před koncem poločasu šla sama na bránu Slaninová, ale v poslední chvíli jí čistým zákrokem domácí hráčka ve vápně překazila střelu a tak se šlo do šaten s jedno gólovou ztrátou.
V druhém poločase se hostující hráčky více zklidnily a začaly svého soupeře více přehrávat. Především aktivní Lesáková dělala domácím starosti a svoji aktivitou se několikrát za zápas dostala ze strany do zakončení bohužel jeden z pokusů skončil na tyči a ostatní šli mimo bránu. Sparťanky se snažily, ale bohužel se jim žádná branka nepodařila vstřelit a tak poprvé v sezóně ztratily všechny body.
Hodnocení trenérů: "Do zápasu jsme nevstoupili moc šťastně, hned v úvodu se zranila Plachá a musela střídat. V prvním poločase jsme hráli hodně nervózně a nevěděli jsme si rady s vyspělejšími hráčkami domácích. V druhém poločase se hra zlepšila a z několika akcí jsme šli sami na bránu. Bohužel jsme ale ani jednu akci nedokázali využít a proto si neodvážíme ani bod."
1. liga starších žákyň Čechy
FKM Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha 1:0
(1:0)
Nominace: Chumanová, Ondračková, Holubová, Blechová, Kotulová N., Vaněčková, Horešovská, Balážová, Bartošová, Kadlečková, Lesáková, Plachá, Strašíková, Slaninová

Další novinky