Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

WU15: Výhra a prohra na úvod nadstavby

Starší žákyně hrály s Pardubicemi a Slavií

Sdílet

Starší žákyně odstartovaly nadstavbu dvěma zápasy. Nejprve v prvním kole přivítaly v Satalicích Pardubice a o týden později odehrály derby v Edenu.
Zápas proti Pardubicím se sparťankám povedl, a i přes to že se poměrně dlouho čekalo na branky vyhrály zaslouženě 4:0. A to dalších několik gólovek ještě nevyužily.
1. liga starších žákyň Čechy - nadstavba postup, 1. kolo 
AC Sparta Praha – FK Pardubice 4:0 (1:0)  
Branky: 2x Balázsová, Buriánková, Oudránová 
 
Zápas na Slavii byl i přímým soubojem o prvenství v tabulce. První větší šanci si vytvořily naše hráčky, když po hezké kombinaci Lesákové s Balázsovou prvně jmenovaná šla ze strany sama na branku, ale šanci nevyužila. V dalším průběhu byla hra velmi vyrovnaná.  
Zhruba ve 25. minutě přišlo nešťastné zranění Chládkové, která musela střídat a chvilku si od fotbalu bohužel odpočine. Přejeme brzké uzdravení. Od té doby začaly sparťanky trochu ztrácet a Slavia byla herně lepší. Poločas skončil bez branek. 
Ve druhém poločase se pokračovalo stejně tak jako v prvním poločase. Hrálo se převážně ve středu hřiště a jen ojediněle si některý z týmů vytvořil šance, a protože ani jeden tým nevyužil svých šancí, zápas skončil 0:0 i po 80 minutách.  
O dodatečném bodu rozhodovaly pokutové kopy, kdy se dařilo více domácímu týmu a tak sparťanky na penalty prohrály 1:4. 
1. liga starších žákyň Čechy - nadstavba postup, 2. kolo 
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:0, 4:1 pen. 
V dalším kole nadstavby se sparťanky střetnou v sobotu se Slovanem Liberec. 

Další novinky