Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

WU18: prohra 0:1 v derby

Duel se Slavií rozhodla jediná branka

Sdílet

Ve čtvrtém kole dorostenek se proti sobě 26. září postavily dva týmy, které v dosavadním průběhu sezóny neztratily ani bod – Sparta a Slavia. Úspěšnější v zápase byly slávistky, které díky brance z pokutového kopu vyhrály 1:0. Během duelu pršelo a teplota spadla až k šesti stupňům.
Sparťanské dorostenky pro utkání posílila brankářka Kožuriková ze starších žákyň a záložnice Nedvědová spolu s útočnicí Lindákovou z béčka. V úvodu utkání zazvonila na každé straně hřiště tyč – skóre se však neměnilo.

Derby rozhodla situace z 32. minuty. Domácí brankářka Kožuriková v rohu velkého vápna faulovala slávistickou protihráčku a kopala se penalta. Tu Kochanová proměnila, i když Kožuriková správně vystihla směr a na míč si sáhla – 0:1.
Ve druhém poločase sparťanky zlepšily svůj výkon, byly více na míči, měly více střel, rohů i přímých kopů, ale to hlavní – dát gól – se jim nepodařilo.
Za týden hraje Sparta WU18 neméně důležitý zápas, když cestuje k venkovnímu utkání na Slovácko.

Hodnocení trenéra Petra Macka: „První poločas Slavia vyhrála zaslouženě. Za druhý poločas jsme si zasloužili bod, měli jsme výraznou převahu, ale scházel nám klid v koncovce, a tak si Slavia odvezla všechny tři body.“
1. liga dorostenek
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branky: 33. Kochanová z pen.
Sestava: Kožuriková – An. Tomanová, Svobodová, Bárková, Němcová - Hlouchová, Kubíčková, Nedvědová (89. Netušilová) – Ducháčková, Lindáková (46. Matušková), Šťastná (59. Přílepková)
1 / 16

Další novinky