Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Z Teplic vezeme bod

Sparťané na Stínadlech remizovali 2:2

Sdílet

Sparťané po brankách Jankta a Čvančary vedli, ještě před pauzou však Teplice snížily. V závěru zápasu se po nešťastné chybě v rozehrávce domácím podařilo vyrovnat, na což už svěřenci Briana Priskeho nezvládli odpovědět a ze Stínadel odvážejí pouze bod za remízu 2:2.
Náš A-tým nastoupil v sobotu večer na Stínadlech k osmému ligovému kolu proti domácím Teplicím. Brian Priske oproti utkání se Zlínem udělal pouze jednu změnu v sestavě a to na postu brankáře. Dominika Holce nahradil Matěj Kovář, který do Sparty přišel v poslední přestupový den a stal se tak poslední letní posilou. Ze zdravotních důvodů nebylo k dispozici šest hráčů: Čelůstka, Haraslín, LK37, Pešek, Juliš a Vindheim. Základní jedenáctka vypadala následovně: Kovář – Mejdr, Sørensen, Zelený, Højer – Daněk, Pavelka, Sadílek, Jankto – Čvančara, Kuchta.
Začátek utkání byl z obou stran poněkud opatrný. Jako první se osmělili v 7. minutě sparťané, po rychlé akci pálil z hranice vápna Jankto, jeho dobře mířená střela jen těšně minula šibenici. Vzápětí po standardní situaci hlavičkoval Jaroslav Zelený, jeho pokus skončil nad břevnem. Po čtvrt hodině hry jsme se ale už mohli radovat, Jan Kuchta šikovně sklepl míč Janktovi do běhu, který tváří v tvář golmanu Muchovi nezaváhal - 1:0.
Matěj Kovář byl při své premiéře vidět, když se blýskl pohotovým výběhem, kterým zmařil teplickou šanci. Sedm minut před koncem poločasu pálil po standardce v dobré pozici Mejdr, jeho střela byla sražena do zámezí. Po následném rohu hlavičkoval Čvančara a poslal Spartu do vedení 2:0. Radost z navýšení skóre však netrvala dlouho, na druhé straně se také hlavou prosadil Gning a do kabin se tak šlo pouze s jednobrankovým náskokem.
Během poločasové pauzy nepřichystal realizační tým žádné střídání, a tak do druhé půle vyběhla totožná jedenáctka. Takovéto složení vydrželo až do 68. minuty, kdy Jana Kuchtu nahradil Tomáš Wiesner. Ten po necelé minutě na hřišti našel hezkou přihrávkou Jankta nabíhajícího k pokutovému puntíku, jeho volej však skončil v zámezí. V 75. minutě šel na plac Adam Karabec, když vystřídal právě prvního střelce utkání Jakuba Jankta.
Necelých deset minut před koncem sparťanské fanoušky polil studený pot. Højer podcenil Kovářovu přihrávku, čehož využil Ging a podruhé v zápase se zapsal mezi střelce. Levý bek mohl vzápětí svou chybu napravit, jeho střela z úhlu však byla sražena na roh. Po něm z malého vápna zakončoval Pavelka, ani on ale na Muchu nevyzrál. Víc už se bohužel nestalo a Sparťané ani tentokrát nezvládli bodovat naplno.
1 / 86
FK Teplice – AC Sparta Praha: 2:2 (1:2)
Branky: 42. Gningue (Fila), 83. Gningue (Hyčka) – 15. Jankto (Kuchta), 39. Čvančara (Højer). ŽK: Jukl – Jankto. Rozhodčí: M. Zelinka - J. Paták, P. Caletka. Diváci: 10555.
Sparta: Kovář – Mejdr, Sørensen, Zelený, Højer – Pavelka (C), Sadílek, Daněk, Jankto (76. Karabec) – Čvančara, Kuchta (68. Wiesner).
Teplice: Mucha – Vondrášek (C), T. Kučera, Knapík – Hybš, Hyčka, Jukl (73. S. Dramé), Trubač, Urbanec (73. Shejbal) – Fila (61. Žák), Gningue (90+2. Kodad).

Další novinky