Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Z Teplic vezeme výhru 4:0

Drtivý první poločas s brankami Šurala, Frýdka a Stancia

Sdílet

I po čtyřech ligových zápasech je Sparta v lize stoprocentní. V Teplicích zvítězila 4:0, když všechny góly vstřelila v neskutečně povedeném prvním poločase.
Sparta šla do zápasu v Teplicích ve stejné sestavě, v jaké odehrála poslední dva duely a žádná změna se nekonala ani mezi náhradníky. Teplicím se rovnou do základní sestavy vrátil uzdravený Hyčka.
Domácí začali zápas agresivně několika fauly na vlastní polovině hřiště. Ten třetí Sparta hned ve druhé minutě potrestala. Kroucený míč z přímého kopu Stancia přistál na hlavě Josefa Šurala, který bleskovou trefou zmrazil slušně zaplněný teplický stadión. Pro sparťanského kapitána šlo o padesátou ligovou trefu v kariéře!
Domácí se poprvé ukázali ve dvanácté minutě, kdy Hora po pěkné individuální akci prověřil Nitu. Ten ovšem jeho pokus s drobnými problémy lapil.
V sedmnácté minutě přišla další sparťanská radost. Míč měl na pravé straně Stanciu, který ho šajtlí poslal před branku, kde znovu číhal Josef Šural. Sparťanský kapitán se na malém vápně nemýlil ani podruhé a opět hlavou zvýšil na 2:0!
O rychlou odpověď se za domácí pokusil Kučera, jeho prudká rána šla ale těsně nad sparťanskou branku.
1 / 81
Sparťanští fanoušci si museli v prvním poločase v Teplicích připadat jako v pohádce. Po půlhodině hry si s míčem před pokutovým územím pohrál Martin Frýdek a pak se rozhodl vypálit. Jeho dělovka se od břevna odrazila do sítě a Sparta vedla 3:0!
A to pořád nebylo v prvním poločase všechno. Ve 39. minutě dopřáli domácí Spartě přímý kop kousek před vápnem, v ideální pozici pro Nica Stancia. A ten se nerozpakoval a poslal míč přímo pod břevno. Sparta dala teprve podruhé v historii samostatné české ligy na hřišti soupeře do poločasu 4 góly.
Po pauze měli první šanci domácí, když jim míč chybnou rozehrávkou odevzdal Chipciu. Následně se balon přenesl napravo a dobrou možnost měl Hyčka. Jeho přízemní střela k tyči ale byla jen lahodnou jednohubkou pro Nitu.
Na 5:0 mohl po hodině hry zvýšit Kaya. Právě jeho hlavu našel další kroucený míč z kopačky Stancia. Turecký stoper ale branku těsně přestřelil.
Ještě jednu příležitost si pak vytvořil Tetteh, který obhodil soupeře a o něco podobného se chtěl pokusit i s brankářem Divišem. Jenže při zakončení špičkou kopačky přestřelil i branku.
Víc zajímavého zápas nepřinesl a Sparta po nejdominantnějším výkonu za poslední dobu porazila Teplice 4:0.
FK Teplice – AC Sparta Praha   0:4 (0:4)
Góly: 2. Šural, 17. Šural, 29. Frýdek, 39. Stanciu. ŽK: Ljevaković, Krob – Kanga, Chipciu. Rozhodčí: Karel Hrubeš – Dušan Pospíšil, Zdeněk Koval. Diváci: 15131.
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Costa – Stanciu, Frýdek (83. Vácha), Kanga, Plavsić (69. Vatajelu) – Tetteh (78. Sáček), Šural.
Teplice: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevaković (76. Shejbal) , Kučera – Hyčka (83. Trubač), Hora, Žitný (88. Červenka) – Vaněček.

Další novinky