Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Začíná nadstavba!

Uroš Radaković, Adam Hložek a Michal Horňák před zápasem s Baníkem

Sdílet

Většina sparťanských fanoušků měla tento týden jiné než fotbalové myšlenky. Přesto se pomalu musíme koncentrovat zpět k zeleným trávníkům, už v sobotu SParta domácím utkáním proti Baníku zahájí premiérovou nadstavbovou část v české nejvyšší soutěži.
„Nadstavba je něco nového. Těším se na to, jsou to nejzajímavější zápasy s nejlepšími týmy z české ligy. Doufám, že si ty tři body udržíme a připravíme se tím už i na příští sezónu,“ říká k víkendovému utkání Adam Hložek.
„Každý zápas proti těmto špičkovým týmům mě posouvá. Roste mi sebevědomí, nabírám zkušenosti. Taková utkání mi rozhodně pomáhají,“ dodává ke svému pohledu na nadstavbu mladá sparťan.
„Chceme v závěru sezóny uhrát co nejvíc bodů a zajistit si třetí místo. Chceme hrát ty nejlepší zápasy, které nás posouvají dál a právě takové nás čekají. Uvidíme, jestli se zlepšujeme. Musíme si získat zpět fanoušky, potvrdit, že jsme pořád dobrý tým. Pokud to zvládneme, pomůže nám to i v příští sezóně,“ říká k nadstavbové části Uroš Radaković.
„Baník má svou kvalitu, má skvělé fanoušky. Bude to výborný zápas. Pro nás je výhoda, že začínáme dvakrát doma. Je to obrovský bonus,“ vysvětluje Adam Hložek.
1 / 23
Přípravu na zápas poznamenala zpráva o smrti Josefa Šurala. „V sobotu budeme na Šuryho myslet. Byl to takový kapitán a takový lídr, že jsem to dlouho neviděl. Bude nám chybět. V šatně jsem seděl naproti němu a vždycky, když se teď podívám na jeho místo, čekám, že se objeví. Je mi to strašně líto. Zůstane navždy v našich srdcích,“ uzavírá Uroš Radaković.
„Je to složité, od začátku týdne jsme smutní. Byli jsme si i všichni společně sednout a zavzpomínat, popovídat si o Šurym. První trénink v týdnu kvůli tomu pochopitelně neměl ideální parametry, to se není čemu divit, byla to velká rána. Pepa si každopádně zaslouží krásnou vzpomínku, kterou by mu měla celá sparťanská rodina v sobotu přichystat. Doufám, že mu uděláme radost i výsledkem,“ říká ke smrti Josefa Šurala trenér Michal Horňák.
Tradiční videopreview pro vás právě připravujeme.

Další novinky