Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Ze Zlína bez bodu

Sparta s Fastavem prohrála 0:1

Sdílet

Zápas dvou poločasů byl k vidění na zlínské Letné. V první půli byla Sparta lepším a nebezpečnějším týmem, ve druhém poločase se ale naše převaha postupně vytratila a nakonec jsme po brance Beaguela prohráli 0:1.
Zdeněk Ščasný neposlal do zápasu Kangu ani Tetteha. Obrana nastoupila v pětičlenném složení i se Štetinou, v ofenzivě se představila trojice Pulkrab, Golgol, Šural.
V úvodu zápasu chybělo hře vysoké tempo, Sparta ale měla jasně navrch. Držela se na polovině soupeře a vytvořila si několik náznaků šancí. Žádná ale nebyla vyložená.
Až v osmnácté minutě přišla první velká příležitost letenských. Poté, co Beauguel lacině ztratil míč, se ke střele z dvaceti metrů opřel Stanciu a trefil boční síť.
Ve dvaadvacáté minutě měli domácí nebezpečný brejk, který přerušil Radaković, když vložil nohu do přihrávky. Jenže míč se odrazil tak nešťastně, že padal do růžku sparťanské brány. Nita ale výborně zakročil.
To samé platilo i za dvě minuty, když Jiráček ve vápně předložil míč Holíkovi proti noze a ten z první pálil. Trefil ale jen našeho brankáře.
Po půl hodině zkusil Ćivić poslat střílený centr před Dostála, Golgol míč ztečoval, z prudkým pokusem si ale Dostál poradil.
Hned o chvíli později znovu pálil Golgol, tentokrát po přihrávce Šurala z otočky. Pokus zblízka mířil nad břevno, podle sudího bez přispění Dostála.        
Chvíli po přestávce měla Sparta vyloženou šanci. Frýdek vybojoval míč, Chipciu ho rychle předal dopředu Šuralovi a ten táhl přečíslení tří na jednoho. Místo přihrávky střílel a jeho pokus neprošel. Následná prudká rána Chipcia z druhé vlny skončila vedle branky.
Sparťanská hra byla aktivní, ale šance přeci jen trochu chyběly, takže do hry po hodině přišel Tetteh, který nahradil Pulkraba. Chvíli na to přišel do hry také Sáček místo Šurala.
Čtvrt hodiny před koncem měli velkou šanci domácí. Podio poslal míč z přímého kopu do sparťanského vápna, osamocený Vyhnal ale nedokázal zakončit.
V 84. minutě se domácí dostali do vedení. Na zadní tyči si na přetažený cent počkal Beaguel a otevřel skóre zápasu.
V závěru si Sparta žádnou velkou šanci nevypracovala. Naopak Hronek šel v poslední minutě sám na Nitu, gol ovšem nedala.
Ve Zlíně jsme prohráli 0:1.
1 / 67
FC Fastav Zlín - AC Sparta Praha 1:0  (0:0)
Góly: 84. Beaguel ŽK: Podio – Chipciu, Stanciu Rozhodčí: Proske – Kotík, Caletka  Diváci: 5 147
Zlín: Dostál – Matejov, Bačo, Hnaníček, Gajić, Bartošák – Podio, Libor Holík (81.Lukáš Holík) , Jiráček – Beauguel, Jakubov (46. Vyhnal, 90. Hronek)
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Štetina, Costa, Ćivić (80. Vatajelu) – Stanciu, Frýdek, Golgol – Pulkrab (61. Tetteh), Šural (67. Sáček).

Další novinky