Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Zkušené mužstvo by si mělo zápas pohlídat

Tisková konference se Zdeňkem Ščasným po zápase na Slovácku

Sdílet

Sparta v závěru utkání po dvou červených kartách ztratila vedení a prohrála se Slováckem 2:1. Utkání, ve kterém jsme neproměnili dvě penalty, hodnotil na tiskové konferenci Zdeněk Ščasný.
Jak si vysvětlujete posledních 15 minut zápasu, kdy jsme dostali dvě červené karty a ztratili vedení?
V 85. minutě vedete 1:0… Samozřejmě zápas měl určitý vývoj. Na začátku nahoru dolu. Ve druhé půlce Heča chytil šance, my jsme měli příležitost Tetteha. Ani jednu červnou kartu jsem neviděl. Vrcholí to tím, že na penaltu jde hráč, který tam je dvě minuty a zkušení hráči jdou pryč. Zkušené mužstvo by si mělo zápas pohlídat.
Probíhala komunikace ohledně druhé penalty směrem od lavičky?
Nemáte šanci to ovlivnit. Komunikace z lavičky neproběhla. Kluci už potom nevnímali nic a Ristić si vzal míč. Pro mě to bylo nepochopitelné. Stanciu nedal v posledních dvou zápasech penaltu, Tetteh má dvacet let. Zkušení hráči měli převzít zodpovědnost.
Jaký máte názor na dvě červené karty, které jsme dostali?
U Ćiviće předpokládám, že to byla úplná hloupost. Pokuta ho nemine. Kanga tvrdí, že nic neudělal, ale musím se na to podívat. Nic to nemění na tom, že nás oslabil
Vyhlížíte už zimní přestávku?
Já už ji vyhlížím, musím se přiznat. Potřebujeme posílit mužstvo. Nic to ale nemění na tom, že jsme měli zápas zvládnout. Musíme si tu vyhodnotit situaci.
Milan Heča dostal v brance přednost proto, že ještě v minulé sezoně na Slovácku působil?
Nejen proto. Má jisté nohy a lépe komunikuje s naší obranou. Kdybychom měli jistější obránce, tak bychom asi ke změně nesahali. Myslím si, že je stejně kvalitní gólman jako Nita. A zachytal dobře i s Opavou.
Zůstane tedy v brance i v dalším duelu?
Chytal výborně a předpokládám, že si místo udrží. Chytil tři výborné šance soupeře a není důvod ho měnit.
Vnímáte trochu pokles formy Nica Stancia?
Určitě není v top formě. On by měl být jedním z tahounů a neměli bychom mluvit o tom, že se vytrácí, protože se mužstvu nedaří. Nemůžu říct, že se nesnaží. Nejvíc se na něm podepsalo to, že nedal penaltu proti Jablonci.
1 / 74

Další novinky