Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryU-14

Konečná čtvrtá příčka pro U14

Ligové jaro kategorie U14

Sdílet

Po podzimu byli sparťané na první příčce, nakonec skončili čtvrtí. I tak ale odehráli řadu velice povedených utkání, jako například dvě vítězná derby nebo poslední utkání v Plzni. Jak sezonu hodnotí trenér Tomáš Kabelák, a také statistiky a zajímavosti najdete níže.
Ročník zahájila kategorie U14 několika turnaji. Například tím v Chorvatsku, kde obsadila třetí příčku. Do ligy poté vstoupila dvěma výhrami a už ve čtvrtém kole vyhrála bláznivé derby na Xaverově nakonec 5:4. Po podzimní části ligové soutěže ji tak patřila první příčka.
V lednu se poté hráči Sparty představili na halovém turnaji v rakouském Hartbergu, kde vyzvali například Chelsea, Lipsko a Rapid Vídeň. Na jaře v lize znovu opanovali derby, které vyhráli 4:1. Za zmínku, kromě vyhraných derby, stojí také vysoká výhra na půdě Českých Budějovic (6:1). Sezonu zakončili vítězstvím na půdě nakonec druhé Plzně. Hned v pěti jarních duelech se za kategorii U14 představili také jejich o rok mladší spoluhráči.
Ligová bilance ACS | 30 zápasů: 21 výher, 3 remízy, 6 proher – 66 bodů, skóre: 123:56, 4. místo. Kompletní ligovou tabulku najdete zde a přehled našich výsledků zde.
Sparta získala doma stejný počet bodů, jako ve venkovních zápasech (33). Průměrně vstřelila čtyři góly za zápas, což ji řadí na páté místo v soutěži. Stejnou pozici zaujali sparťané také v kolonce obdržených gólů (56).
Góly:
Na 123 přesných zásazích do sítí soupeřů se celkem podílelo 27 hráčů Sparty. Nejvíce gólů nastříleli Šimon Rus a Matyáš Hrodek. Oba se trefili 16krát, Karel Klíma zaznamenal o jednu přesnou trefu méně.

Střelec

Góly

Šimon Rus

16

Matyáš Hrodek

16

Karel Klíma

15

Oskar Holinka

9

Lukáš Hrdlička

7

Mykhaylo Mazyarchuk

6

Šimon Kubín

6

Tobiáš Schejbal

5

Mikael Vitarigov

5

Jakub Tichý

4

Tomáš Babiar

4

Štěpán Macháček

3

Tomáš Hašler

3

Vojtěch Kmeť

3

Jiří Tůma

3

Adam Hybler

3

David Holoubek

2

Tomáš Malý

2

Libor Makovský

2

Lukáš Muller

2

Benjamin Hruška

1

Lukáš Volf

1

Matěj Kropík

1

Vojtěch Faltus

1

Dominik Rumanský

1

Filip Skuhravý

1

Martin Bayer

1

Brankáři:
Do brány ACS se během třiceti ligových zápasů postavilo šest brankářů. Do nejvíce utkání naskočil Denis Michal (9), se třemi čistými konty byl v této statistice nejúspěšnější Štěpán Dyntar.

Jméno

Zápasy

Čistá konta

Denis Michal

9

2

Benjamin Hruška

7

2

Petr Šuťák

6

1

Daniel Procházka

5

0

Štěpán Dyntar

5

3

Nicholas Keseli

3

0

Hráči:
Lukáš Hrdlička a Adam Hybler naskočili shodně do 21 zápasů. Největší počet minut nasbíral první jmenovaný, který si jich připsal celkem 1443. Hybler při stejném počtu utkání odehrál o 170 minut méně. Celkem nastoupilo v sezoně 21 hráčů do pole.

Počet zápasů

Hráč

21

Lukáš Hrdlička, Adam Hybler

20

Jakub Tichý, Vojtěch Kmeť, Matěj Kropík, Karel Klíma

18

Oskar Holinka, David Holoubek

17

Matyáš Hrodek

16

Libor Makovský, Šimon Rus, Fabian Kronberger

14

Lukáš Havrlík, Lukáš Muller

13

Mykhaylo Mazyarchuk

12

Milan Průša

10

Tobiáš Schejbal

9

Štěpán Macháček, Vojtěch Faltus, Oliver Šimeček

8

Dominik Rumanský, Jiří Tůma, Tadeáš Sojka,Vincent Macků, Martin Bayer

7

Mikael Vitarigov, Filip Skuhravý, Dominik Baroch, Šimon Kubín

6

Tomáš Babiar, Marek Štěpnička, Tomáš Malý

4

Štěpán Ševínský, Šimon Kaupsňák, Štěpán Matějka

2

Tomáš Hašler, Lukáš Volf

1

Tomáš Hamerník, Ondřej Nezbeda, Libor Jelínek

Na závěr sezonu hodnotí trenér kategorie U14 Tomáš Kabelák.
Jak hodnotíte sezonu?
Každá sezona má své světlé momenty a chvíle, kdy se úplně nedaří. I my jsme takovou letos zažili. Z toho nejdůležitějšího pohledu v tomto věku ji ale určitě hodnotím pozitivně. Na klucích byl vidět výkonnostní posun v mnoha ohledech.
Po podzimu jste byli první, nakonec z toho bylo čtvrté místo. Co bylo na jaře jinak ve srovnání s podzimem?
Z pohledu tabulky to může vypadat jako sešup, my se ale na tento ukazatel díváme úplně jiným pohledem. Pro zhodnocení mistrovské soutěže máme kritéria, která v bodovém pořadí nenajdete. Určitě gratulujeme Pardubicím, které jsme nedokázali ani jednou ze dvou měření porazit. Naopak jsme v obou utkáních přehráli Slavii a České Budějovice. V posledním utkání jsme vrátili podzimní porážku i Plzni. V jarní části soutěže jsme navíc využili možnosti přenechat několik zápasů mladší kategorii.
Který zápas byste vyzdvihl?
Těžko vyzdvihnout jedno utkání za celou sezonu. Již výše zmíněné souboje s nejlepšími týmy v soutěži nebo těmi moravskými, a hlavně zahraniční akce jsou pro nás velmi důležité, a právě na nich si můžeme udělat obrázek o výkonnosti hráčů. A ve většině z nich jsme se prezentovali velmi dobrými výkony.
V čem se kluci za ten rok nejvíce zlepšili?
Velký posun vidím v bojovnosti a nasazení v utkáních, kdy je to nejvíce potřeba. V zápasech, kde jsou velká očekávání z okolí, jsme ukázali houževnatost a vítěznou mentalitu. Určitě jsme udělali společně také velký kus práce v herním myšlení hráčů a v nových taktických pokynech, které jsou s danou věkovou kategorií spojeny v rozumné míře.
Kde vidíte největší prostor pro posun?
Prostor pro posun je samozřejmě ve všech oblastech výkonu. Kluci jsou stále v žákovské kategorii a musejí se zlepšovat ve svých dovednostech, kondičních schopnostech, ale také v taktice, mentálním nastavení a stále více se přibližovat profesionálnímu nastavení.
Chcete ještě něco doplnit?
Celý rok byla radost s kluky pracovat. Ať už jsme trénovali, hráli zápasy nebo řešili i nepříjemné situace, vždy jsme pracovali společně na zlepšení a posunu hráčů, což je samozřejmě nejdůležitější. Těším se, až budu kluky dále sledovat v jejich rozvoji.

Další novinky