Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Béčko remizovalo s Jihlavou

Na branku Juliše hosté v druhém poločase zareagovali

Sdílet

Béčko přivítalo na domácím hřišti v rámci 26. kola F:NL osmou Jihlavu. První vzájemný duel v letošním ročníku skončil bezbrankovou remízou. Sparťanská rezerva neprohrála před tímto soubojem čtyři klání v řadě a na domácí půdě získala v posledních dvou utkáních plný počet bodů, přičemž tuto sérii chtěla prodloužit. K tomuto cíli ji přiblížil už po osmi minutách Juliš, který zužitkoval dobrou práci Kozáka a jeho skvělou přihrávku. Jihlavě se podařilo vyrovnat v druhém poločase zásluhou Selnara, který proměnil pokutový kop po nešťastné ruce Piška. Skóre duelu se už nezměnilo a týmy se rozešly po remíze 1:1.
Sparťanský trenér Michal Horňák udělal v porovnání s víkendovým zápasem v Třinci osm změn v základní sestavě včetně brankářského postu. Obměna se nedotkla jen trojice Piško, Polidar a Kozák. Adam Goljan, zimní posila Sparty ze Žiliny, se poprvé představil od úvodu ligového utkání.
Sparta vstoupila do duelu aktivně, když už během první minuty nebezpečně hlavičkoval Kozák po přesném centru Goljana. Jeho pokus však skončil těsně nad břevnem.
Souček vysunul Kozáka dlouhým míčem za obranu v 8. minutě. Sparťanský útočník na sebe navedl posledního obránce Jihlavy, který mu stál v cestě, a otevřel tak prostor pro dobíhajícího Juliše, kterému skvěle adresoval přihrávku. Juliš nabídnutou příležitost neodmítl a střelou z první otevřel skóre utkání. Sparta se ujala vedení 1:0!
Ofenzivní tempo z úvodu klání opadlo a následujících pětadvacet minut jsme neviděli žádnou střelu do prostor brány. Naše béčko mělo více ze hry a dostávalo se i do zakončení, ale ty byly ve většině případů zblokovány hostujícími obránci.
Ve 36. minutě se o slovo přihlásila Jihlava. Po standardní situaci se v pádu dostal do zakončení hlavou Vlček. Na jeho prudký pokus reflexivně zareagoval Tůma a vyrazil ho do bezpečí. Hosté pohrozili i po rohovém kopu o šest minut později. Zoubele si na míč naběhl na přední tyč a prvním dotekem ho poslal do boční sítě. Následoval odkop od brány.
V posledních sekundách prvního poločasu balon nebezpečně prosvištěl přes pokutové území domácího celku. Nikdo z dobíhajících hráčů Jihlavy na něj však nedosáhl a rozhodčí ukončil první poločas. Do šaten se šlo za stavu 1:0 v prospěch Sparty.
Goljan otestoval pozornost Jágrika ve třetí minutě druhé poloviny utkání. Jeho střela však neměla dostatečné parametry k tomu, aby skončila v síti.
Selnar pravou nohou technicky obstřelil sparťanského obránce v 57. minutě. Jeho pokus směřoval na zadní tyč, ale klesající tendence balonu nebyla dostačující k tomu, aby ohrozila Tůmu.
O pět minut později nastala smolná situace pro naše béčko. Jonáš odkopával míč po neúspěšném útoku Jihlavy a trefil ho přímo do ruky Piška. Rozhodčí neváhal a ukázal na pokutový kop, který si postavil Selnar. Střelou k levé tyči nedal brankáři šanci, který si zvolil opačný roh brány, 1:1.
Jihlavu nakopl vstřelený gól a začala hrát aktivněji. V 77. minutě zahrávala rohový kop. Přesný centr našel hlavu Křivánka a ten ho prodloužil na Krčíka, který ho s velkou razancí poslal do břevna. Míč se naštěstí pro nás neodrazil do prostoru, kde byli dva hostující hráči a situaci jsme nakonec zvládli.
V zápase jsme už další výraznější příležitosti neviděli. Duel tak skončil 1:1.
Sparťanská rezerva odehraje další utkání už tuto sobotu (30.4). v 10:15 na hřišti Dukly Praha.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka: „Duel jsme začali lépe a aktivněji. Dali jsme gól a prvních 30 minut nebyla špatná. Potom jsme však přenechali aktivitu Jihlavě a nehráli jsme hru, kterou jsme chtěli, a na kterou jsme se připravovali. Jihlava vystupňovala své tempo, dala tam vysoké útočníky, zjednodušila a zrychlila hru, což nám dělalo problémy. Sice nemůžeme postoupit, ale každý zápas chceme vyhrát. Hráči jsou hladoví, ať je tam kdokoli, ať už hrají fotbalisté z áčka, béčka nebo i ti, co pravidelně nehrávají. Vždy chceme vyhrát!“
AC Sparta Praha B – FC Vysočina Jihlava: 1:1 (1:0)
Góly: 8. Juliš – 62. Selnar (pen.). ŽK: Křišťál, Krčík. Rozhodčí: Švagr – Vyhnanovský, Matoušek.
AC Sparta Praha B: Tůma – Suchomel, Piško, Červak (84. Vydra), Polidar – Ryneš, Jonáš, Souček (68. Pudhorocký), Goljan (59. Dudl) – Juliš (68. Turyna), Kozák (59. Holoubek).
FC Vysočina Jihlava : Jágrik – Svoboda, Krčík, Křišťál, Selnar (76. Vedral), Peřina (67. Fila), Tureček (90. Musil), Zoubele (76. Tall), Vlček, Křivánek (90. Shudeiwa), Lacko.

Další novinky