Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny B

Béčko vyhrálo i na Braníku

B-tým pokračuje ve 100% bilanci ve druhé lize

Sdílet

Béčko opět svůj druholigový duel zvládlo a má bilanci čtyř výher ze čtyř zápasů. Pražský souboj s Braníkem vyzněl 5:1 pro Spartu. Karolína Křivská dala hattrick druhý zápas po sobě, jednou se trefila Kateřina Šrámková a jeden gól si dal soupeř vlastní.
V 5. minutě Anna Šubrtová na levé straně dobře vybojovala míč, přihrála Karolíně Křivské a ta tvrdou ranou z otočky poslala hostující hráčky do vedení - 0:1. Hrálo se především na polovině Braníku, ale domácí fotbalistky pozorně bránily - vidět byla hlavně stoperka Andrea Budošová, bývalá dlouholetá opora Slavie dirigovala hru svého týmu, všechny míče přitahovala jako magnet a právě ona přerušila většinu sparťanských akcí.  
V samém závěru první půle po závaru ve vápně domácích zvýšila na 0:2 pro Spartu stoperka Kateřina Šrámková. Sparťanky vstoupily dobře i do druhého poločasu, ve 48. minutě získaly rohový kop, po němž si dala vlastní gól Hana Limbergová - 0:3
Ke slovu se dostali i domácí. V 51. minutě měl Braník standardní situaci ze zajímavé pozice, ze které nakonec po závaru Kristýna Saidlová snížila - 1:3. Pak ale opět hrála Sparta. Aktivní byla na hrotu útoku Křivská, jejíž zásluhou se navýšilo vedení ACS již na 5:1, když se prosadila v 62. a 65. minutě. V součtu s minulým kolem v Líšni dala Křivská hattrick již ve druhém zápase po sobě.  
V závěru ještě měla šanci branická Kristýna Jarolímková, Eliška Urbancová v bráně Sparty však dobře zasáhla a její střelu k tyči za svá záda nepustila. Sparta tak vyhrála i svůj čtvrtý zápas ze čtyř ve druhé lize. Tým se musel obejít bez reprezentantek do 19 let, chyběly tak Aneta Tomanová, Nicole Nedvědová a Radka Lindáková, naopak vzhledem k reprezentační pauze v 1. lize žen béčko pro tento zápas posílilo hned osm hráček A-týmu.  
V 5. kole hraje Sparta doma na Strahově 25. září od 16:30 proti olomoucké Sigmě.  
Hodnocení trenéra Alexandra Samuela: “Začátek zápasu i celé utkání jsme měli pod kontrolou. Trochu nám naši kombinační hru ztěžoval terén a soupeř, který hrál tak, aby nám zabránil dát co nejvíce gólů. Šancí jsme si vytvářeli dost, nechali jsme i vyniknout soupeřovu golmanku, kdy jsme zakončení neřešili chytře a optimálně. V závěru první půle jsme byli odměněni druhým golem, který zápas více uklidnil. Ve druhém poločase jsme již situace řešili lépe než prvním poločase, hodně jsme si připravovali šance po stranách. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.”
2. liga žen, 4. kolo
ABC Braník - AC Sparta Praha 1:5 (0:2)
Branky: 51. Saidlová - 5., 62., 66. Křivská, 45. Šrámková, 48. Limbergová vlastní 
Braník: Kavková - Hašková, Budošová, Jarolímková Ka., Jarolímková Kr. (86. Ročovská), Limbergová, Palková (80. Štvrtňová), Stará, Hrubá (62. Kvasničková), Bindlová, Saidlová (80. Pokorná) 
Sparta: Urbancová - Krebsová, Kavalová, Šrámková, Harvilová - Paulenová, Koubová (56. Skrčená), Ad. Tomanová - Matoušková (65. Matoušková), Křivská (65. Jusková), Šubrtová (62. Stanislavová) 

Foto: spartanky.tym.cz

Další novinky