Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Cenné vítězství

Béčko porazilo Arsenal U23 3:0

Sdílet

Sparťanská rezerva se na soustředění v Popradu střetla v druhém přípravném utkání s juniorkou Arsenalu. Mužstvo Václava Kotala se ujalo vedení po půlhodině hry zásluhou Prokopce. Ve druhém poločase navázali letenští na dobrý výkon a přidali dvě branky. Krátce po přestávce se trefil Dao a patnáct minut před koncem Ambler. Béčko porazilo Arsenal U23 3:0.
Oba týmy přivítalo na popradském trávníku několik desítek diváků, kteří dorazili na stadion Národního tréninkového centra. První šanci si vypracoval Arsenal – již ve druhé minutě rozehrávali Londýňané volný přímý kop. Přetažený centr dolétl až na kopačku krajního záložníka, který však zakončil vedle. Letenští odpověděli o minutu později střelou Váchy zpoza šestnáctky, ale pokus minul tři tyče. Krátce na to se do vápna probojoval Dao, ale jeho průnik zastavil na malém vápně jeden z obránců. V desáté minutě si důležité zákroky připsal brankář Kotek, když dvakrát skvěle zakročil proti Tormeymu. Aktivní Dao byl velmi blízko vedoucí brance v 18. minutě, když si za obranou stáhl přesný pas Váchy a vystřelil. Gólman Hillson byl však připraven.
Po půlhodině hry našel Dao milimetrovým průnikovým pasem Prokopce, který se podíval na postavení brankáře a přesným zakončením k tyči poslal Spartu do vedení – 1:0.
Sparťané pokračovali v tlaku a zatlačili Angličany na vlastní polovinu. Krátce po vedoucím gólu hlavičkoval na přední tyči Dao, ale těsně nad. V prvním poločase měli dost práce lékaři obou týmů, protože oba týmy hráli tvrdě avšak ne zákeřně a došlo k několika soubojům na ostří nože. K nejvážnějšímu střetu došlo v samotním závěru první půle, když se ve velkém Arsenalu srazil Prokopec s jedním z obránců. Sparťanský křídelník se nakonec do utkání vrátil, ale obránce Arsenalu musel střídat.
Trenér Kotal provedl o přestávce jednu změnu – Cabadaje nahradil Patrák. A právě útočník loňské U19 vyslal ve 47. minutě kolmicí do úniku Daa, který se protáhl okolo stopera a prostřelil Hillsona – 2:0.
Velmi dobrý zápas odehrála stoperská dvojice Burda – Červak. Oba si dirigovali spoluhráče před sebou a nebáli se ani ostřejších soubojů či skluzů, jako například v 55. minutě Burda, který svým skluzem přerušil nadějnou akci Arsenalu. Gunners mohli snížit po hodině hry, kdy Balogun sice obešel Kotka, ale byl vytlačen do velkého úhlu a zakončil mimo.
Do konce mače chybělo dvacet minut a lavička Sparty se rozhodla oživit hru čtyřmi střídáními. A šlo o změny gólové. Stačilo šest minut a mezi střelce se zapsal Ambler. Palečko vybojoval míč ve středu pole, předložil na pravou stranu rozběhnuvšímu Patrákovi, který ještě posunul pod sebe na osamoceného Amblera, a ten pohodlně navýšil náskok – 3:0.
V závěrečné čtvrt hodině drželi sparťané míč daleko od své branky a pohlídali si poslední minuty klání proti prestižnímu soupeři. Rezerva Sparty porazila Arsenal U23 3:0 a ihned po zápase se vrací do Prahy.
1 / 78
AC Sparta Praha B – Arsenal FC U23 3:0 (1:0)
Branky: 30. Prokopec, 47. Dao, 76. Ambler
Sparta: Kotek – Gabriel, Burda, Červak, Dudl (70. Šnajdr), Prokopec (70. Vukadinović), Šimáček (78. Traore), Vácha (78. Mohamed), Flak (70. Palečko), Cabadaj (46. Patrák), Dao (70. Ambler).
Arsenal: Hillson – Dennis, El Idrissi, Smith, Clarke, Ogungbo, Tormey, McEneff, Balogun, Greenwood, Coyle.

Další novinky