Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Cesta do Plzně

Rezervu čeká Viktoria Plzeň B

Sdílet

Po nedělní výhře nad Rakovníkem (3:0) čeká sparťanskou rezervu další soupeř již ve středu. Odložené utkání 10. kola proti Viktorii Plzeň B, kterému se měnil původní termín kvůli množství hráčů v mládežnických reprezentacích v rámci obou klubů. Zápas Sparty B proti Viktorii Plzeň B je na programu ve středu od 14:00 v plzeňském areálu v Luční ulici.
Po vyhraném derby a jednoznačném domácím vítězstvím nad Rakovníkem čeká tým trenéra Václava Kotala další výzva – bitva s rezervou Viktorie Plzeň, vedenou Pavlem Horváthem. „Půjde o další vyhecované utkání podobně jako derby. Souboj rezervních týmů českých top týmů, to samo o sobě dodává mači dávku prestiže, což si myslím uvědomují obě mužstva. Proti Plzni to nebude jednoduché, víme, že Pavel Horváth vštěpuje svému týmu množství kreativity, která mu nechyběla už jako hráči. My musíme být chytřejší, pokud chceme uspět. Navíc Viktoria doma body moc neztrácí, tak o to by byl tříbodový zisk cennější. Nechceme však ztratit kontakt s Táborskem, takže možnost je jediná – zvítězit,“ prozradil před utkáním proti viktoriánům trenér Václav Kotal.
Sparťanský lodivod postrádá do zápasové nominace čtyři hráče. Dvojice Dao a Traoré jsou na reprezentačním srazu Pobřeží slonoviny, Flaka nepustí do zápasu poraněný kotník a Egypťan Radwan chybí kvůli svalovému zranění. S týmem naopak trénují dlouhodobě zranění Konopásek s Turynou. Po krátké nemoci je v plném tréninku i křídelník Horák.
Kádr Viktorie Plzeň je složen podobně jako ten sparťanský z mladých hráčů, které doplnila zkušenost. V Plzni je tím zkušeným Peter Graiciar, který v letech 2011 až 2013 působil v rudém dresu. Nejlepším střelcem výběru Pavla Horvátha je se čtyřmi brankami Jonáš Vais. Západočeši získali v posledních pěti kolech sedm bodů, když nestačili na Štěchovice (0:2), na penalty prohráli v Králově Dvoře (0:1p) a body ztratili v Benešově (2:3). V posledních dvou kláních však naplno bodovali, a to doma s Pískem (1:0) a v Hostouni (3:1).
V zápase 10. kola může dojít na zajímavý souboj. Proti sobě totiž mohou nastoupit dvojčata Gabrielovy. Šimon v dresu Plzně a Adam ve sparťanských barvách. Dějištěm utkání je plzeňský areál v ulici Luční, ve kterém není možné parkovat během zápasu. Cena vstupného činí 50 Kč.
Mač mezi rezervou Sparty a Viktorií Plzeň B budete moci sledovat v přímém přenosu na klubovém webu s komentářem Lukáše Pečeně, a to ve středu 6. listopadu od 14:00.
1 / 26

Další novinky