Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Chtěli jsme uspět a vyhrát

Tisková konference s trenérem Michalem Horňákem

Sdílet

Sparta vyhrála poslední domácí zápas v této sezoně, když porazila Jablonec 2:0. Vítězství nad čtvrtým týmem tabulky hodnotil na tiskové konferenci trenér Michal Horňák.

TISKOVKA | Horňák po Jablonci

Charakterizovalo utkání sezonu Sparty? Nehrálo se v tempu a ani atmosféra nebyla, kdo ví jaká.
My jsme první poločas začali dobře, drželi jsme míč, nepouštěli jsme soupeře do šancí. První poločas to nebylo s naší hrou zlé. Atmosféra to možná trochu zapříčinila. Utkání postrádalo fanouškovství, fandění a nelíbilo se nám to.
Ve středu proti Plzni hrál Plechatý v základní sestavě, dnes jen jako střídající hráč. Jaká byla vaše strategie s jeho využitím v zápasech, kde už o nic vlastně nešlo?
My jsme chtěli uspět a vyhrát. Proto jsme zvolili zkušenější obranu než stoperskou dvojici s Plechatým. Zápas nám vyšel. Jak jsem říkal, nebylo to proto, že by nám Plechatý prohrál zápas v Plzni. To v žádném případě. Tentokrát jsme zvolili zkušenost.
Přemýšlíte, že by na Slavii dostali šanci mladší hráči a méně vytížení?
Je to jedna z možností. Pořád jsme ale ve Spartě. Nelze vypustit ani podcenit žádný zápas. Chceme hrát každý zápas tak, abychom uspěli. Je to možnost, že bychom dali šanci ostatním hráčům, ještě jsme o tom ale nestačili popřemýšlet.
Poprvé po vašem nástupu do funkce nastoupil od začátku Kanga. Vypadalo to, že máte utkání více pod kontrolou. Přičítáte to jemu nebo více faktorům?
My jsme chtěli zrychlit hru. V Plzni se nám to nedařilo a věděli jsme, že Kanga dokáže hrát konstruktivně a dát dobrou, dlouhou přihrávku. S tímto záměrem jsme do utkání šly. Prvních 25 minut nám to vycházelo. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli, potom jsme od toho upustili a po červené kartě už to nebylo z naší strany dobré.
Dnes se potvrdilo, že nás nikdo ze skupiny o titul doma neporazil. Venku už nám to tolik nejde. Čím si to vysvětlujete?
Je to o tom, že nemáme tak zkušené mužstvo jako týmy před námi. Tuto sezonu jsme byli takoví křehcí. Na domácí půdě dokážeme přitlačit soupeře, hrajeme s velkým entuziasmem. Na hřištích soupeřů nám, i kvůli tomu, že máme mladé hráče v sestavě, zkušenost trochu chyběla a tomu bych to přičítal.

Další novinky