Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Dvě posily ženského týmu

Přichází Alyssa Frazier a Sydney Schneider

Sdílet

Ženy Sparty vítají v týmu dvojici nových hráček! Rudý dres budou oblékat Alyssa Frazier a Sydney Schneider. Obě posily již od počátku roku bydlí v Praze a s týmem od prvního dne absolvují zimní přípravu.
Vidět na tuzemských trávnících účastnici mistrovství světa je velkou raritou. V nedávné minulosti Horní Heršpice angažovaly Ekvádorku Alexandru Salvador, Slavia zase měla ve svých řadách Deneishu Blackwood. Nyní se k nim přidává Sydney Schneider, která právě s Deneishou Blackwood reprezentovala Jamajku na šampionátu v roce 2019. 
Schneider je brankářkou a na zmíněném mistrovství si zachytala proti Brazílii a Itálii a svůj tým několikrát výrazně podržela. Třiadvacetiletá Schneider je rodačkou z amerického státu New Jersey a kromě Spojených států by mohla reprezentovat také Německo (rodiště jejího otce), ale nakonec si zvolila Jamajku, odkud pochází její prarodiče. 
Na klubové úrovni po dokončení studií působila v klubech Washington Spirit a Kansas City. S Washingtonem v roce 2021 dokázala vyhrát americkou profesionální soutěž NWSL, s Kansasem má ze stejné soutěže stříbro z října 2022. Dodejme však, že v obou angažmá neplnila roli jedničky mezi třemi tyčemi, ale o to větší motivaci má nyní uspět ve Spartě.
Alyssa Frazier během vysokoškolských studií nastupovala za Samford University (americký stát Alabama). V létě loňského roku získala svou první profesionální smlouvu, když začala hrát za švédský druholigový klub RIK Karlskoga.
Během podzimu zde nastoupila do dvanácti zápasů, sestup svého celku do třetí ligy ale odvrátit nedokázala (ve Švédsku se hraje systémem jaro-podzim). Nyní tato čtyřiadvacetiletá Američanka přichází zvýšit kvalitu v ofenzivních řadách ACS. 
Oběma posilám přejeme hodně úspěchů v jejich sparťanském angažmá! 
1 / 10

Další novinky