Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Eva Haniaková navštívila dětský domov

V Přestavlkách to byl den plný emocí

Sdílet

Sparťanská šéftrenérka dívčí mládeže Eva Haniaková navštívila dětský domov v Přestavlkách u Chrudimi. Společně s Lubošem Kubíkem pak nastoupila do derby pražských „S“. Všichni prožili neskutečný den plný emocí.
Eva Haniaková: "V pátek 21.června jsem byla pozvána do dětského domova Přestavlky u Chrudimi. Neměla jsem žádnou představu, co mě čeká. Vezla jsem s sebou drobné sparťanské dárky a přidala i sportovní pomůcky. Po příjezdu jsem zjistila, co je hlavní náplní dne. Ze všech stran bylo cítit a hlavně vidět, že to bude souboj pražských "S". Děti i vedoucí byli oblečeni v dresech, vidět byly vlajky, slyšet byly i pokřiky. U paní ředitelky mě čekal zástupce Slavie, kterým byl známý bývalý fotbalista Luboš Kubík. Oba jsme byli donuceni v zápase dne i nastoupit a hrát za své barvy. Tuto akci vymyslel jeden chlapec z domova a letos to byl druhý ročník.

Nechyběl nástup, hymny klubů a hlavně nadšení všech účastníků. Zápas byl složen ze tří částí. V první hráli dospělí 30 minut a Sparta vyhrála 3:1. Ve druhé hrály děti. Protože hráči Slavie byli vyspělejší, vyhráli. Ve třetí třetině hráli společně vychovatelé společně s dětmi. Bohužel ani zde sparťané nestačili, a tak se Slavie mohla radovat a přejmout podruhé putovní pohár.

S Lubošem jsme se shodli, že jsme prožili neskutečný den, plný emocí a nádherných lidí, kteří se věnují dětem z dětského domova. Slíbili jsme si, že příští rok, rádi opět přijedeme."

Další novinky