Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Golgol Mebrahtu novou posilou Sparty

Útočník přichází jako volný hráč

Sdílet

Sparta hlásí novou posilu do útoku! V reakci na komplikace v léčbě Václava Kadlece na Letné podepsal smlouvu do konce sezóny australský útočník Golgol Mebrahtu. Ten přichází jako volný hráč po ukončení smlouvy v Mladé Boleslavi. Ve Spartě mu bude patřit číslo 33.
„Jsem šťastný. Sparta je velký klub, který je známý v celé Evropě. Je mi ctí, že jsem tady a doufám, že tu prožiju úspěšné období,“ vyhlíží nové letenská posila.
Mebrahtův příchod do Sparty se upekl velmi rychle: „V Boleslavi jsem před pár dny rozvázal smlouvu a měl jsem několik nabídek. Když se ale ozve klub jako Sparta, nejde to odmítnout.“
1 / 5
Poslední dva roky působil sedmadvacetiletý Golgol Mebrahtu v Mladé Boleslavi, kde v pětačtyřiceti zápasech nastřílel osmnáct branek. Dvakrát během svého působení ve středočeském klubu zaznamenal hattrick a jednou se trefil i do sítě Sparty.
„Reagujeme na zdravotní stav mužstva. Dlouho víme, že Drchal je mimo hru na celý podzim, ale čekali jsme na návrat Vaška Kadlece. Tam se to zkomplikovalo, takže reagujeme,“ vysvětluje novou akvizici sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný.
„Sháněli jsme rychlostní typ hráče a poté, co Mebrahtu ukončil smlouvu v Mladé Boleslavi, se nám naskytla tato příležitost. Známe ho a on zná českou ligu a naše prostředí. I když toho v poslední době moc nenahrál, víme, že to je kvalitní fotbalista, který umí dávat góly,“ dodává Ščasný.
Golgol se narodil v Chartúmu v Súdánu, kam jeho rodina uprchla před etiopsko-eritrejskou válkou. Po Golgolově narození se rodina vrátila do Eritreje, po vypuknutí dalších násilností se natrvalo přesunula do Austrálie. Právě proto má náš nový útočník australské občanství.
S fotbalem začínal v Brisbane, následně nastupoval za další dva australské kluby a v červenci 2016 přestoupil do Mladé Boleslavi. Mebrahtu má na svém kontě jeden start za australskou reprezentaci do jednadvaceti let.

Další novinky