Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Jablonec porážíme a potvrzujeme třetí místo

Výhru zajistili Hložek a Kozák

Sdílet

Sparta navázala na úspěšné finále MOL Cupu a porazila doma Jablonec 3:0. V prvním poločasu vstřelil výstavní branku Hložek, ve druhém se pak dvakrát prosadil Kozák, který usiluje o titul pro krále střelců. Sparta vyhrála 3:0 a pojistila si třetí místo v konečné tabulce ligy.
Trenér Václav Kotal poslal do hry od začátku pozměněnou sestavu, nastoupili tak například Nita, Hanousek, Karabec, Trávník a na hrotu se netradičně představil Hložek.
Hned ve třetí minutě viděla Letná čirou fotbalovou nádheru, která znamenala sparťanské vedení. Karabec vyslal krásnou průnikovou přihrávkou dopředu Hanouska, ten odcentroval do vápna a Adam Hložek zády k brance patičkou zakončil přesně k tyči!
Hosté byli rychlou brankou opařeni, první šanci si pak vypracovali až po čtvrthodině hry. Matoušek postupoval do vápna sám na Nitu, střelu mezi nohy si ale sparťanský brankář pohlídal a míč lapil.
Po třiceti minutách se do zajímavé střelecké pozice na hranici vápna Sparty dostal Acosta, Nita jeho pokus vykryl.
Do třetice si pak hosté vypracovali tutovou příležitost. Po centru zleva hlavičkoval před Nitou Doležal, sparťanský brankář byl včas u svoji tyče a míč vyrazil. Následně ale musel zakročit i proti Hanckovi, od něhož se míč odrazil zpět. Do třetice pak balon na vlastní branku nechtěným odrazem poslal Krejčí, trefil tyč a pak už Nita míč definitivně lapil.
I třetí minuta druhého poločasu přinesla sparťanskou branku! Libor Kozák přišel do hry na startu druhého poločasu a hned se zapsal mezi střelce! Sáček mu zprava dal míč, který nebyl ideální, Kozák si ho ale našel a umístil do sítě!
V 58. minutě se Karlsson dostal ve vápně ke střele, byla ale slabá a mířila přesně na Hanuše.
Karlsson se o chvíli později dostal za obranu po další krásné přihrávce Karabce a šel sám na Hanuše, ten ho vychytal. Míč se odrazil ke Kozákovi, který ho před prázdnou bránu nabídl Kangovi, ten ovšem minul. Velká škoda!
Pak už ale třetí gól přišel. Hancko skvěle vybojoval míč na vlastní polovině, ve sprintu ho vyvezl, počkal na ideální čas na přihrávku po zemi na Kozáka, kterého našel u zadní tyče. Sparťanský útočník už pak neměl problém vstřelit svůj druhý gól v zápase.
Vzápětí Hancko opustil trávník a takřka po pěti měsících na něj po zranění naběhl Lischka.
Jablonec ale hrozil i za stavu 0:3. Třeba když Doležal sklepl na hranici malého vápna míč pro Kratochvíla. Nitu ale nevyděsil.
Velká šance Kozáka na hattrick přišla v 76. minutě. Po pravé straně utekl Karlsson a servíroval to před branku, Kozák bohužel překopl branku.
V 86. minutě měla Sparta další příležitost a zase v tom byl Kozák. Tetteh se nalevo uvolnil, dal míč pod sebe právě na Kozáka, ten se s míčem ve vápně ještě otáčel a neměl pak už čas na dobrou střelu. Balon se nicméně odrazil ke Kangovi, který zkusil přelobovat vyběhnutého Hanuše. Jablonecký gólman se ale vrhl zpátky a míč na poslední chvíli vypíchl z branky.
1 / 63
AC Sparta Praha – FK Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 3. Hložek, 48. Kozák, 62. Kozák ŽK : Sáček – Sýkora, Hämäläinen. Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka.
Sparta: Nita – Sáček, Štetina, Hancko (66. Lischka), Hanousek – Vindheim, Krejčí (55. Kanga), Trávník, Karabec (77. Tetteh), Karlsson (77. Frýdek) – Hložek (46. Kozák).
Jablonec: Hanuš – Sýkora, Jeřábek, Štěpánek, Krob – Matoušek (66. Hämäläinen), Považanec, Hübschman (75. Pilík), Kratochvíl, Acosta – Doležal (80. Chramosta).

Další novinky