Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Matěj Polidar sparťanem

Mladý fotbalista zůstává hostovat v Příbrami

Sdílet

Sparta v závěru přestupního období dokončila příchod dalšího fotbalisty. Tím je devatenáctiletý Matěj Polidar z Příbrami. Ofenzivní univerzál podepsal na Letné smlouvu na čtyři roky, v aktuální sezoně ale zůstane na hostování v Příbrami.
„Jsem rád, že ve mě Sparta vložila důvěru. O jejím zájmu vím asi tři týdny, přes víkend jednání pokročila. Teď chci nabrat co nejvíc zkušeností v Příbrami a až přijdu na Letnou, chci se prosadit do sestavy,“ plánuje nový sparťan.
Matěj Polidar je univerzální hráč, který může nastupovat v útoku, na všech ofenzivních postech v záloze a dokonce i na pozici levého obránce. Od letošního roku sbírá ve středočeském klubu ligové starty. U Litavky zůstane Matěj i dál, teď už ovšem formou hostování ze Sparty.
Mladý fotbalista je odchovancem Příbrami a do A-týmu se dostal během podzimu 2018. Šlo ale jen o tréninky s prvním mužstvem, do ligového utkání zasáhl poprvé až letos na jaře, kdy odehrál posledních deset minut proti Slavii. V základní sestavě v lize debutoval o pár týdnů později v duelu s Plzní. Na kontě má zatím jeden ligový gól, který vstřelil Bohemians.
Momentálně Matěj prožívá pořádně hektické období - v neděli přestup do Sparty a od pondělí maturita! „Je to tak, od pondělí do středy maturuju, snad se to, stejně jako přestup do Sparty, povede,“ doufá sparťan Matěj Polidar.

Další novinky