Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-19

Mládež v akci

Přehled posledních tří dnů

Sdílet

Zimní příprava na jarní část ligové sezony je v plném proudu a naše kategorie odehrály během posledních dnů mnoho zápasů. Jejich soupeři byly mužstva z Česka, Slovenska, ale i Německa. U16 absolvovala šestidenní soustředění v Roudnici nad Labem. Pojďme se podívat, jak se dařilo sparťanům.
U19
AC Sparta Praha – MFK Ružomberok 5:1 (1:1)
Góly ACS: Kačer, Jedlička, Hruška, Rožánek, Michl.
Sparta: Heerkens – Kačer, Říha, Stárek (49. Hruška), Jedlička – Lilling, Slanina – Hruška (46. Osmani), Horák (44. Michl), Rožánek – Michl (33. Tesař).
U18
AC Sparta Praha U18 – FC ŠTK 1914 Šamorín U19 4:0 (2:0)
Góly: 13., 20. Boček, 75., 88. Penxa.
Sparta: Kolář – Salač, Rott (46. Krpálek), Váňa, Kolínek, Penxa, Novák (46. Sedláček), Cettl, Boček (75. Vaněk), Drchal (46. Reitmeier), Vaněk (65. Novák).
U17
AC Sparta Praha – MFK Ružomberok 2:0 (1:0)
Góly: 44., 85. Kotrba.
Sparta: Souček – Šetka (45. Diviš), Piralić (64. Krpálek), Krpálek (32. Poturnay), Liška – Kyzlink, Sedláček (50. Reitmeier), Reitmeier (32. Demmer), Steiner (62. Penxa) – Winter (32. Kotrba), Moudrý (62. Winter).
FC Bayern Mnichov – AC Sparta Praha 3:2 (2:0)
Góly: 37., 44. Ramsak, 72. Wilson – 75., 78. Rus.
Sparta: Rodriguez Cuesta – Piralić, Poturnay, Diviš – Šetka (45. Penxa), Feit (75. Demmer), Tošnar (75. Steiner), Saal, Tesař (75. Liška) – Rus, Kotrba (61. Moudrý).
U16
Sparťani absolvovali od 31. ledna do 5. února soustředění v Roudnici nad Labem, během kterého neměli na programu žádný zápas. O to víc však dřeli na hřišti i mimo něj.
Šestidenní soustředění hodnotí trenér Lukáš Bláža: „Skvělé zázemí hotelu, ochotný personál i velmi dobré hřiště napomohlo perfektní přípravě na sezonu. Kluci měli některé tréninky velmi náročné, ale zároveň jsme pro ně připravili i mnoho taktických. K tomu každý večer probíhala teorie, cvičení s fyzioterapeuty i regenerace v bazénu. Mám radost, že až na dvě menší zranění, nikdo neonemocněl a všichni absolvovali tréninkové dávky. Jsme spokojeni, jak soustředění proběhlo a kluci vše odmakali.“
U15
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:1 (2:0)
Góly ACS: Kořínek, Topič.
Sparta: Stoulil – Topič (41. Jupa-Williams), Jeřábek, Ondrášek (61. Kořínek), Dýcka (41. Pospíšil) – Fejfar (61. Dýcka), Křemen, Kotíšek V. (61. Hroník), Hroník (41. Ismail) – Holinka (61. Topič), Kořínek (41. Jandovský).
U13
AC Sparta Praha   FK Teplice 2:5 (1:3)
Góly ACS: Rus, Fejk.
Sparta: Materna – Müller, Kropík, Hrdlička, Rus, Klíma, Schejbal, Faltus, Holinka, Fejk, Zelka.
Trenér Michal Vychodil hodnotí zápas: „Teď, po utkání, mě určitě mrzí konečné skóre. Především tři laciné branky, z toho dvě z dopresovaného gólmana, které byly určující pro průběh. V něm jsem postrádal odvahu dohrávat příležitosti až do kuchyně a střelecká neefektivita ze zbytečně ukvapených pozic, nás stála lepší dojem z výsledku.
Šikovného a nepříjemného protivníka jsme dokázali především po nástupu do druhé půle přehrávat, ale tam se paradoxně na bídné koncovce zlomilo naše odhodlání zápas zvrátit. Tohle všechno nás může určitě mrzet, ale já kluky musím vyzdvihnout a pochválit! Z různých okolností se s utkáním prali mimo svou komfortní zónu a dokázali to zvládnout se vztyčenou hlavou a se ctí!“
U12
AC Sparta Praha U12 – FK Motorlet Praha U13 0:4 (0:2)
Sparta: Procházka, Michal – Vitarigov, Rumanský, Štěpnička, Bayer, Matějka, Skuhravý, Baroch, Nezbeda, Kubín, Kapusňak, Macháček, Tůma.
AC Sparta Praha – FK Teplice 11:1 (3:0)
Góly ACS: Tůma (4), Nezbeda (2), Skuhravý (2), Hašler, Kubín, Bayer.
Sparta: Šuťák, Sojka, Štěpnička, Ševínský, Baroch, Babiar, Malý, Skuhravý, Tůma, Bayer, Nezbeda, Hašler, Kubín, Macháček, Vitarigov.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí zápasy: „V pátečním utkání nás soupeř přehrál především silově, agresivitou a dravostí. Celkově nám dělala největší problém jeho fyzická vyspělost, se kterou jsme si nedokázali poradit, zejména v obou šestnáctkách. Jinak to byl na pohled celkem vyrovnaný a pohledný fotbal, ve kterém jsme rozhodně my působili daleko fotbalověji, ovšem pouze po vápno. V obou pokutových územích byl tentokrát důslednější soupeř, a to rozhodlo o celkovém výsledku. Přesto jsem ze zápasu odcházel spokojený s herním projevem, který nebyl vůbec špatný. Naopak ve druhém klání jsme z mého pohledu odehráli hodně průměrný poločas, ztěžka jsme se dostávali do tempa, chyběl nám pohyb ve všech fázích hry i kvalitní spolupráce směrem k brance soupeře. Postupem času jsme však Teplice začali více a více přehrávat a s každou další vstřelenou brankou se na nás dalo i lépe koukat.“
U11
AC Sparta Praha – FC Slavia Karlovy Vary 14:3 (10:2, 4:1)
Sparta: Brett, Brosch, Domdjoni, Endal, Foglar, Macháč, Malý, Pavelec, Salač, Severa, Slabý, Starec, Škrleta, Topič, Turoň, Winterling, Žák.

Další novinky