Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Nebráníme jako tým

Libor Kozák po Sigmě

Sdílet

Libor Kozák nastoupil do uktání proti Sigmě Olomouc s kapitánskou páskou a vstřelil svůj první domácí gól v rudém dresu. Jenže k plnému bodovému zisku to nepomohlo, Libor po zápase hodnotil jen remízu 3:3.

KOZÁK | Nebráníme jako tým

Kde je podle tebe příčina další bodové ztráty?
Klíč ležel v tom, že jsme udělali individuální chyby, které nás stály branky. Olomouc proměnila všechno, co měla. To nás stálo body.
Do druhého poločasu se vlétlo, podařilo se otočit skóre. Nechybělo pak naší hře nějaké zklidnění?
Je pravda, že jsme byli v takovém laufu, cítili jsme, že vyhrajeme, měli jsme spoustu šancí. Otočili jsme to, měli jsme se pak ubránit euforii a trochu to zavřít. To byla chyba. Ani tak ale nemůžeme inkasovat po jediné pološanci soupeře. Těch důvodů, proč jsme nezískali tři body, je víc, ale určitě jsme si to měli jako tým, který hraje doma, pohlídat.
Jsi zkušený hráč, tak kudy vede z této situace a neustálých ztrát bodů cesta?
Cesta ven není lehká, když se to po několikáté opakuje, to samé se nám stálo v Boleslavi. Je třeba ale dál věřit a pokračovat, jakmile se člověk vzdá, tak to je teprve konec. Musíme dál makat a věřit tomu, co děláme. Musíme růst jako tým a postupně přestat dělat ty chyby. Konkrétní věci je ale třeba probrat až opadnou pozápasové emoce.
Dáváme spoustu gólů, je to aspoň nějaké pozitivum?
Když ztrácíme body, tak to není až tak důležité. Každý dobrý tým, který útočí na nejvyšší příčky, musí mít dobrou defenzivu. A tím nemyslím čtyřku vzadu, musíme mít jedenáct lidí, kteří brání jako celek. To my neděláme a tou ofenzivou si tím pádem tolik nepomůžeme. Musíme nedostávat góly a pak na tom postavit ofenzivní část. Je třeba vylepšit obranu celého týmu.
1 / 91

Další novinky