Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Nejvyšší výhra sezony

Sparťanky si zastřílely proti Dukle

Sdílet

Pražský souboj Sparty s Duklou v nejvyšší soutěži žen vyzněl jednoznačně ve prospěch domácích hráček, pro které to byla vůbec nejvyšší výhra v sezoně. Na výsledku 13:0 se podílely čtyřmi góly především Anna Šubrtová a Karolína Křivská.
Úvodní gól padl ve 13. minutě: sparťanky rychle sebraly výkop hostující brankářky Dolejšové a po pěkné kombinaci Cvrčkové s Bužkovou se míč dostal k přesně zakončující Šubrtové - 1:0. Za dalších pět minut se po asistenci od Pochmanové dělovkou pod břevno podruhé v zápase prosadila Šubrtová - 2:0. 
Dukla před zápasem na Spartě v dosavadních pěti ligových kolech nezískala ani bod. A vstřelila pouze jeden gól (což byl navíc centr, který spadl do brány). Ke cti Duklaček však nutno zmínit, že se snažily hrát fotbal. Brankářka Dolejšová často rozehrávala na krátko se stoperkami Liškovou a Dudovou, pro míče si chodila také střední záložnice Beránková. Hráčky ve žlutém se však nedokázaly prokombinovat daleko od své brány, Sparta vysoko presovala a míče jim záhy odebírala.  
Mladá útočnice Anna Šubrtová byla v prvním poločase u všeho, ve 38. minutě si ve vápně našla balon, který Dolejšová vyrazila a přesnou dorážkou zkompletovala svůj čistý hattrick – 3:0.  
Jestli Dukla dokázala první poločas dokázala držet krok, tak ten druhý byl již hodně nad její síly. Vše předznamenaly už první vteřiny druhého dějství, kdy hlavičkovala za záda Dolejšové Cvrčková - 4:0. V 52. minutě se trefila i Pochmanová, která v zápase tvořila dvojici ofenzivních záložnic s Bužkovou.  
Druhá půle přinesla vlastně co pět minut branku, na Duklu se valil útok za útokem. Další góly přidaly Cvrčková, Ringelová a svým čtvrtým přesným zásahem v zápase, angličanem o tyčku, také Šubrtová. 
Poté došlo ke střídání čtyř hráček najednou: zahrály si Ondrušová, Koubová, Matoušková a Křivská. A koncovka duelu patřila především posledně jmenované. Na 9:0 zvýšila Karolína Křivská po asistenci od Matouškové. V 78. minutě se šlo do dvouciferných hodnot, po přihrávce od Pochmanové opět pálila přesně Křivská - 10:0.  
Následně po levé straně zaútočila obránkyně Dědinová a poslala míč do vápna na Chlastákovou, která prostřelila Dolejšovou - 11:0. Útočnice Křivská v posledních dvou zápasech za B-tým dala dva hattricky (Líšni a Braníku), nyní svou třígólovou normu naplnila i v A-týmu, a to již po jedenácti minutách - v 84. minutě totiž zvýšila již na 12:0. A svůj zápis si za další tři minuty ještě vylepšila, když skórovala počtvrté - 13:0. 
Sparťanky si tak otevřely střelnici i bez nejlepší střelkyně loňského ročníku Lucie Martínkové, kterou dokázaly čtyřmi trefami zastoupit Anna Šubrtová s Karolínou Křivskou. Vůbec poprvé byla k utkání A-týmu nominována brankářka Karolína Vokurková, věkem stále ještě dorostenka sledovala duel z lavičky.  
Za týden je na programu klíčový ligový zápas podzimu: derby Slavia – Sparta se hraje v sobotu 2. října od 14:00 v Horních Měcholupech. 
1. liga žen 
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 13:0 (3:0) 
Branky:  13., 18., 38., 70. Šubrtová, 75., 78., 84., 88. Křivská, 47., 57. Cvrčková, 52. Pochmanová, 61. Ringelová, 81. Chlastáková
 
Sparta: Vaníčková - Chlastáková, Bertholdová, Dědinová, Dlasková - Kotrčová - Bužková (73. Ondrušová), Pochmanová - Ringelová (73. Koubová), Cvrčková (73. Křivská), Šubrtová (73. Matoušková) 
Dukla: Dolejšová - Pergnerová, Dudová, Lišková Ter. (2001), Votrubová - Prošková, Skálová, Beránková, Kožíšková (61. Dvořáková), Hrobská (61. Kloučková) - Ajazi (73. Lišková Ter. (2002) 

Další novinky