Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Neuvěřitelná výhra 5:4 v Boleslavi

Historický zápis ve městě automobilů

Sdílet

Ještě bláznivější zápas s Boleslaví, než v minulé sezoně! Tentokrát ve městě automobilů padlo 9 gólů a v přestřelce uspěla Sparta! Dvakrát se trefil Hancko, jednou Wiesner, DMK a Polidar. Sparta tak má po výhře 5:4 na druhém místě náskok tři body před Jabloncem.
Jedinou změnu udělal trenér Pavel Vrba v sestavě po duelu s Plzní. Zraněného Ondřeje Čelůstku nahradil Martin Vitík. Nastoupit ze zdravotních důvodů pak nemohli také oba Krejčí, Kozák a Štetina.
Na začátku utkání trochu vyděsil Spartu Nita, který neodhadl situaci a při odkopu trefil pouze nabíhajícího Klímu. Od něj se míč odrazil do pravé tyče a následně za čáru.
Sparta udeřila v 9. minutě. Hložek skvěle přihrál do vápna Karlssonovi, ten vylákal Šedu z branky, přihrál Wiesnerovi a Tomáš poslal míč do poloodkryté branky.
Vedení Spartě ale dlouho nevydrželo. Zmrhal od levé lajny vyslal dlouhým míčem dopředu Škodu, ten si dobře zpracoval balon, proběhl středem obrany a propálil Nitu.
Po dvaceti minutách hry si Klíma, podobě jako před tím Škoda, dobře zpracoval balon od Skaláka a pelášil na bránu. Samostatný únik ale fantasticky zastavil Nita!
A mohlo být ještě hůř. V 25. minutě Jiří Klíma nacentroval před vápno na Matějovského, ten si šikovně připravil pozici a trefil se přesně k levé tyči. Situaci následně zkoumal VAR a sudí branku neuznal kvůli ofsajdovému postavení Škody. Ten totiž bránil Nitovi ve výhledu.
Ve 40. minutě Nita vyslal dlouhý balon dopředu. Ten vybojoval Juliš, přihrál Sáčkovi, který posunul na DMK, který už si věděl rady.
O dvě minuty později si Škoda zpracoval balon ve vápně a vypálil. Hancko dobrým zákrokem poslal míč vedle levé tyče. Domácí se nakonec ale znovu dočkali rychlého vyrovnání. Po rohovém kopu míč propadl ke Škodovi, který mířil podruhé přesně.
Na konci poločasu mohl znovu vrátit vedení Spartě Karlsson, který perfektně zakroutil míč z přímého kopu. Jenže balon vyrazil Šeda. Po poločase tak měly oba týmy k vítězství stejně daleko.
Do druhé půle vystřídal Vitíka Souček. Do zadní řady se zatáhl Pavelka. Po třech minutách přišla další komplikace. Matějovský pohotově rozehrál, Zmrhal si píchl míč před vybíhajícím Nitou a následně poslal balon do branky. Vracející se Nita ani sparťanští obránci už míč nedokázali zastavit.
Bláznivý zápas pokračoval a ani Boleslav si dlouho náskok neužila. Za pět minut Preisler fauloval Wiesnera a sudí nařídil penaltu. Hancko ani tentokrát nezklamal, balon uklidil po zemi přesně k levé tyči, 3:3.
V 58. minutě to Dočkal zkusil z dálky, Šeda míč vytáhl na roh. Po hodině hry Juliše nahradil Karabec a Hložek se přesunul na hrot útoku. V 70. minutě si na rohový kop Karlssona naskočil Hancko a mířil hlavou přesně k pravé tyči. Další obrat ve skóre tentokrát vyzníval pro Spartu.
Sedm minut před koncem přišla po centru Karabce obrovská šance Hložka! Zcela sám hlavičkoval ve složité pozici na malém vápně, Šeda ale pohotově vytáhl míč z branky! Na druhou stranu je možné, že byl Hložan v postavení mimo hra a branka by tak neplatila. Praporek ovšem zůstal dole.
V nastaveném čase Sparta bleskově rozehrála. Polidar běžel sám, obešel Šedu a zakončil do prázdné brány, 5:3!
O chvíli později měl ještě po pár vteřinách pobytu na hřišti šanci Minčev, jeho střelu k tyči ale chytil Šeda. Výjimečný večer zakončili domácí. Budínský zastříhal nůžkami a trefil se přesně do šibenice. Nutno říct, že krásný gól.
Sparta tak porazila Boleslav 5:4 a odpoutala se na druhém místě od Jablonce, na který má dvě kola před koncem ligy náskok tří bodů.
1 / 69
FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 4:5 (2:2)
Góly: 12. a 43. Škoda, 48. Zmrhal, 90.+4 Budínský – 9. Wiesner, 40. Karlsson, 54. (pen.) a 70. Hancko, 90.+1 Polidar. ŽK: Skalák, Douděra, Řezník, Šeda – Souček, Hanousek. Rozhodčí: Ginzel – Vlček, Hájek.
Boleslav: Šeda – Douděra, Řezník, Šimek, Preisler (80. Malínský) – Skalák, Matějovský, Dancák, Zmrhal – Jiří Klíma (79. Budínský), Škoda.
Sparta: Nita – Wiesner, Vitík (46. Souček), Hancko, Hanousek – Karlsson
(90.+2 Minčev), Pavelka, Sáček (76. Polidar), Dočkal, Hložek – Juliš (64. Karabec).

Další novinky