Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Podzim uzavřen vítězně

Rezerva porazila Loko Vltavín 4:1

Sdílet

V posledním podzimním kole ČFL se na Strahově představilo Loko Vltavín. Soupeř z nedalekých Holešovic byl před vzájemným utkáním na páté příčce tabulky České fotbalové ligy a dal se očekávat bojovný zápas o tři body. Sparta začala skvěle, když vedení zařídil již v šesté minutě Juliš. Hostům se podařilo ještě před přestávkou vyrovnat zásluhou Šafaříka. Ve druhém poločase mohly oba týmy strhnout výsledek na svou stranu, avšak šance proměňovala pouze Sparta, která díky dalšímu zásahu Juliše a dvěma gólům Marečka porazila Vltavín 4:1.
Už před utkáním 15. kola ČFL bylo jasné, že trenér Kotal bude muset provést několik změn v základní sestavě, protože se musel obejít bez obou krajních obránců, kteří si plnili reprezentační povinnosti a také bez benjamínka Karabce, též nominovaného do národního týmu.
Svěřenci trenéra Kotala začali aktivně a již ve 3. minutě nebezpečně střílel Prokopec z dobré pozice před na hranici šestnáctky. Pokus však neměl potřebnou přesnost a skončil mimo tři tyče. V šesté minutě se už skóre měnilo. Juliš si na velkém vápně zpracoval přihrávku, pohrál si s obráncem a zakončil. Proti útočníkovi rychle vystoupil brankář Štorc, míč však nelapil a gólman Vltavínu poprvé kapituloval – 1:0
Po čtvrt hodině hry Sparta špatně rozehrála a ztratila míč ve středu hřiště. Jeden z hráčů hostů dokonce několik vteřin pelášil sám na Čtvrtečku. Stoper Talovierov však útočníka dostihl a nedovolil mu ani zakončit. Na druhé straně se statečně probíjel obranou Lokády Prokopec. I když přešel přes několik obránců, tak toho posledního už obejít nedokázal a v okolí penaltového puntíku byl odstaven od míče. Následně dobře střílel Juliš, brankáři Štorcovi však moc problémů nenadělal. Po půl hodině hry byl v akci domácí Prokopec. Tváří v tvář Štorcovi se svým pokusem o lob neuspěl.
Ve 39. minutě sklepl Bláha Julišovi, který neváhal a opřel se do balonu. Branku Loka přestřelil. O tři minuty později ztratili sparťané míč ve středu pole a Šafarčík vyrazil přímo na Čtvrtečku. Samostatný únik Šafarčík zvládl a vyrovnal – 1:1.
Trenér Kotal o přestávce nesáhl k žádné změně, a tak se o výsledek pralo totožných jedenáct borců v rudých dresech. Z druhé půle uteklo šest minut a do střelecké pozice se protáhl Horák, který po posunutí Šimáčka vlétl do šestnáctky a vystřelil. Ani Horákovo zakončení neskončila za zády Štorce. O pár momentů později si Vácha všiml výše postaveného brankáře Vltavínu a z velkého vápna a z otočky se pokusil obloučkem přehodit Štorce. Nadějný pokus však konečky prstů Štorc vyrazil mimo tři tyče.
Nejen Štorc, ale i Čtvrtečka na druhé straně prokazoval své kvality, když několika parádními zákroky podržel sparťanskou rezervu za nerozhodného stavu. Zvláště jeho úspěšný výběh a zákrok proti střele z úhlu byly velice důležité pro Spartu.
V 57. minutě se po levém křídle protáhl Horák a nacentroval do vápna, kde hledal Juliše. Útočník Sparty stál na správném místě a pohodlně uklidil míč do protipohybu gólmana – 2:1.
Inkasovaný gól hosty nezlomil, naopak je vybudil k dalšímu útočení. Po hodině hry zadunělo břevno sparťanské branky a o pět minut později se Čtvrtečka opět činil, když projektil z kopačky Šafaříka zastavil na brankové čáře.
Brankáři jako by se předháněli, kdo předvede famóznější zákrok, protože bývalý sparťan Štorc se nenechal zahanbit a nepustil za svá záda další pokusy Juliše či střelu Marečka. Jen do 75. minuty, kdy kapitán Vácha rozehrál rohový kop přesně na nohu Marečka, který ve skluzu přidal třetí gól Sparty – 3:1.
Do konce základní hrací doby zbývaly čtyři minuty a letenští se radovali počtvrté, když definitivní tečku za zápasem udělal Mareček, kterému se podařilo přehodit Štorce po přihrávce od Juliše – 4:1.
Sparťanská rezerva porazila v posledním podzimním kole Loko Vltavín 4:1. Tým trenéra Václava Kotala tak přezimuje na druhém místě ČFL, dva body za vedoucím Táborskem. 
1 / 98
AC Sparta Praha B – FK Loko Vltavín 4:1 (1:1)
Branky: 6. a 56. Juliš, 75. a 86. Mareček – 41. Šafařík. ŽK: Vácha. Rozhodčí: Švagr – Krejsa, Vokoun, Kotyza. Počet diváků: 350 diváků.
Sparta: Čtvrtečka – Bláha (88. Tasić), Piško, Talovierov (65. Burda), Ambler, Vácha (80. Hucek), Prokopec (69. Sláma), Šimáček, Mareček, Juliš (88. Schánělec), Horák.
Vltavín: Štorc – Valíček (81. Mysliveček), Podzimek, Abena, Hovorka (88. Šmalcl), Ulvíra, Kuchař, Šafarčík (78. Čtvrtníček), Maione (88. Pouzar), Vieira (57. Šípek), Tichý.

Další novinky