Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Porážka na úvod

Rezerva nestačila na Duklu

Sdílet

Prvním soupeřem sparťanské rezervy v přípravě byl tým pražské Dukly, který se v uplynulém ročníku FNL umístil na osmém místě a pro nadcházející sezonu, tak bude i ligovým soupeřem B-týmu Sparty. První vzájemné měření sil v roce 2021 vyšlo lépe pro mužstvo z Julisky – Sparta B podlehla Dukle 0:2.
Sparťané poprvé vyběhli na trávník, v nedalekých Satalicích, ve zbrusu nové bílé venkovní sadě, která byla představena teprve před několika dny. Sluší hráčům, že ano?
Nové dresy mohl již ve druhé minutě pokřtít brankou Šilhart, ale po průniku po pravém křídle nedokázal v obležení bránících hráčů přesně zakončit. I mimo tři tyče zamířila střela Patráka ze střední vzdálenosti o několik minut později. V patnácté minutě vybojoval Okeke míč na polovině hřiště a pokusil se o překvapivý lob ve stylu Patrika Schicka z utkání proti Skotsku, pokusu však chyběla potřebná přesnost. Stav se neměnil ani ve 24. minutě, kdy propadlý roh doputoval až pod nohy Suchomela. Po překvapivém odskoku však míč skončil v zámezí. Na druhé straně se o slovo přihlásil po půl hodině hry Fábry, ale zblízka napálil pouze náruč Benady. Dvacetiletý brankář se předvedl ještě v samotném závěru prvního poločasu, kdy skvěle lapil volný přímý kop Dukly a na světelné tabuli tak svítil poločasový nerozhodný stav 0:0.
Do druhé půle nastoupila Sparta s odlišnou jedenáctkou a kapitánskou pásku navlékl nováček Borkovec. Letenští nevstoupili do druhé části zápasu ideálně. V 51. minutě sice Tůma v brance Sparty zneškodnil pokus po souboji jeden na jednoho, ale na dorážku Faleya byl již krátký – 0:1.
O pět minut později byl rozdíl již dvoubrankový, když roh po levé ruce gólmana proměnil hlavou Konan – 0:2.
Tým trenéra Horňáka mohl kontrovat krátce poté, ale po přihrávce Borkovce z pravé strany střílel Vácha pouze nad. Ve stejných místech skončil i pokus Horáka po centru Frýdka. Deset minut před samotným závěrem se ve dvou obrovských příležitostech octl Schánělec, ale jak hlavička, tak ani únik neskočily gólem. Útočící hráči Dukly si na druhé straně vylámali zuby na Tůmovi, který předvedl množství parádních zákroků a nepustil za svá záda již žádný míč.
Sparta B podlehla na úvod přípravy áčku Dukly Praha 0:2.
1 / 81
FK Dukla Praha – AC Sparta Praha B 0:2 (0:0)
Branky: 51. Faleye, 56. Konan.
Sparta 1.poločas: Benada – Bláha, Piško, Tvaroh, Suchomel, Okeke, Šilhart, Šimáček, Ryneš, Patrák, Žížala.
Sparta 2.poločas: Tůma – Dudl, Jonáš, Krajinský, Borkovec, Lukavský, Vácha, Pudhorocký, Horák, Frýdek, Schánělec.

Další novinky