Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Příprava zahájena výhrou

Béčko zvítězilo v prvním zápase roku 2023

Sdílet

B-tým porazil v prvním přípravném utkání roku 2023 třetiligovou Viktorii Žižkov. Pražského soupeře poslal do vedení v prvním poločase Petráň. Po změně stran ale dokázali sparťané otočit vývoj zápasu dvěma góly a první přípravné utkání pro nás skončilo vítězstvím.
Zápas se konal na umělé trávě v tréninkovém centru Sparty na Strahově. Zkraje zimní přípravy se oba týmy dohodly na netradičním formátu zápasu dvakrát 35 minut s krátkou pauzou mezi oběma poločasy. Zatímco Žižkov využil pro obě části hry zcela odlišné jedenáctky, sparťané provedli o půli jen tři změny v sestavě.
1 / 45
První branku zápasu vstřelil hosté. Žižkovští získali na půli hřiště balon, rychle jej poslali na levou stranu, odkud putoval prudký přízemní centr před branku, kde ve skluzu překonal brankáře Tůmu útočník Petráň.
Krátce po změně stran srovnal skóre Lehocký, který převzal za velkým vápnem míč a prudkou ranou pravačkou nedal brankáři šanci. Sparťané byli v druhém poločase lepším týmem a v 60. minutě dali také vítěznou branku. Šimáček centroval na nabíhajícího Horáka, kterému nesedla rána z voleje ale naštěstí míč směřoval přesně do míst, kde dobíhal Schánělec, jenž střelu dorazil do sítě.
Nyní čeká Spartu B první soustředění v Krkonoších a další přípravné utkání sehrají znovu na UMT na Strahově v sobotu 28. ledna proti Dukle Praha.
AC Sparta Praha B – FK Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Góly: 48. Lehocký, 60. Schánělec – 22. Petráň
Sestava Sparty B:
Tůma (36. Kotek) – Borkovec, Ševínský, Večerka, Horák – Váňa (36. Jelínek), Jonáš, Šimáček, Cissé (36. Novotný), Lehocký – Schánělec.
Trenér: Petr Janoušek
Sestava Žižkova:
1. poločas:
Myška – Žežulka, Březina, Klusák, Muleme – Csaba – Král, Kadlec, Batioja, Hönig – Petráň.
2. poločas:
Slanina - Jankovský, Tregler, Kabantsov, Řezáč - Hönig, Súkenník, Šíma, Prošek, Jirásek – Voltr.
Trenér: Václav Kotal

Další novinky