Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Prohra s Benešovem

Rezerva podlehla Benešovu 1:2

Sdílet

B-tým Sparty nastoupil v rámci přípravy k dalšímu utkání proti soupeři z ČFL – SK Benešov. Jako první se radovali ze vstřelené branky benešovští, kteří šli do vedení zásluhou Aziliona ve 25. minutě. Sparta odpověděla ještě v prvním poločase parádní střelou kapitána Váchy. Z vítězství se však nakonec radoval domácí Benešov, kterému výhru zařídil Turek v 57. minutě. Svěřenci trenéra Kotala podlehli Benešovu 1:2.
Sparťanskou jedenáctku přivítalo na hrací ploše několik desítek fanoušků, kteří dorazili do Úročnice nedaleko Benešova. Ekipa vedená kapitánem Váchou hrozila hlavně po stranách, odkud létaly nebezpečné centry z kopačky Slámy a Horáka. Žádný z nich však nemířil přesně, tak aby mohl Juliš či Mareček zakončit. Na druhé straně se již v osmé minutě radovali domácí ze vstřelení gólu. Sudí branku neuznal kvůli zvednutému praporku pomezního – offside.
Sparta měla k dispozici několik rohových kopů, na které přicházel do útočné šestnáctky stoper Lischka, ale ani ten se nedokázal prosadit. Ve 23. minutě se na hranici velkého vápna uvolnil Sláma a technicky zakončoval. Nepřesná střela skončila vysoko nad. Krátce na to přetlačil na opačné straně hřiště Azilion svého strážce a tvrdou křižnou střelou překonal Kotka – 1:0.
Po půlhodině hry měl Benešov na svém kontě již dvě neuznané branky. Stejně jako v sedmé minutě stál zakončující hráč v postavení mimo hru. Ve 35. minutě rozehrával přímý kop z nadějené pozice Vácha, ale jeho pokus skončil jen v rukavicích Tetoura. Následně se podařilo dvojici Dudl – Horák prokombinovat skrze celé hřiště a dostat do zakončení. Dudlova střela se však nevešla mezi tři tyče. Čtyři minuty před poločasovým hvizdem se do odraženého míče opřel vší silou Vácha a tvrdý projektil skončil až za zády Tetoura – 1:1.
Do druhého poločasu nastoupila Sparta se třemi změnami. Ze hry odešli Vácha, Juliš a Lischka. Jejich místo zaujali Piško, Prokopec a Ambler. Krátce po začátku druhé půle rychle rozehrál Kotek a Sláma postupoval do otevřené obrany Benešova. Pasu na nabíhajícího Prokopce chyběla přesnost a dlouhý míč si stáhl gólman Rothbauer.
Po nedorozumění v obraně Sparty se ocitl před Kotkem osamocený Turek. Brankář Sparty však vystál protihráče, který byl nucen přihrávat. Azilion však stál v ofsajdu a pro domácí to byla již třetí neuznaná branka v zápase. V 57. minutě šel již Benešov do vedení. Centr z pravé strany propadl obranou, míč si našel Turek a uklidil ho za brankovou čáru – 2:1.
Trenér Kotal reagoval střídáním čtyř hráčů. Z trávníku stáhl Horáka, Slámu, Svátu a Marečka. Nastoupili Šnajdr, Červak, Palečko a Konopásek. Po vstřelené brance se Benešov zatáhl a Sparta byla nucena útočit do hustého bloku. Do šestnáctky mířil jeden centr za druhým, ale výšková převaha byla na straně domácích. V 70. minutě si na roh z levé strany seběhl na přední tyč Červak, ale jeho tečovaná střela minula bránu Rothbauera. Sparťanský tlak narůstal. Největší příležitostí ke srovnání přišla v 84. minutě. Šnajdr vybojoval míč v šestnáctce Benešova, potáhl po levé straně a stříleným centrem hledal Prokopce s Gabrielem na zadní tyči. Oběma hráčům chybělo pár centimetrů, aby posunuli míč do sítě.
Benešov své vedení nakonec uhájil. Sparta podlehla třetiligovému soupeři 1:2.
1 / 73
SK Benešov – AC Sparta Praha B 2:1 (1:1)
Branky: 25. Azilion, 57. Turek – 41. Vácha. ŽK: Vácha (SPA).
Benešov: Tetour (46. Rothbauer) – Lupač (46. Urban), Vosáhlo, Filip, Pedro, Engelmann, Turek (60. Štrajt), Azilion, Krasnyanyk, Vrňák, Srb (46. Lauricella).
Sparta: Kotek – Gabriel, Sváta (60. Červak), Lischka (46. Piško), Dudl, Sláma (60. Konopásek), Vácha (46. Ambler), Šimáček, Horák (60. Šnajdr), Mareček (60. Palečko), Juliš (46. Prokopec).

Další novinky