Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Prohra s Příbramí

Sparťanský B-tým padl na domácí půdě

Sdílet

Nedělní program Fotbalové národní ligy odstartoval duelem mezi rezervou Sparty a Příbramí. Náš soupeř si před utkáním pomýšlel na první příčku v tabulce druhé nejvyšší ligy. Jeho série bez prohry se táhla už na dlouhých dvanáct zápasů. Svěřenci Tomáše Zápotočného nezaváhali ani tentokrát. I přes bojovný výkon Sparťanů dokázali opět zvítězit a to o tři branky.
Hned v první minutě odebral balón protihráčům Šilhart a zamířil do pokutového území. Následně přihrál na penaltový puntík Pudhorockému, který balón podržel a vyčkal na nabíhajícího Sáčka. Ten vyslal prudkou střelu, která byla bohužel zblokována jedním z bránících hráčů. Akce ale neskončila, protože balón vybojoval opět Šilhart a posunul míč na Juliše, který přízemní střelou z hranice vápna prověřil připraveného Melichara.
Příbram vzápětí ukázala, že přechod do rychlého protiútoku ji nedělá žádný problém. Exsparťan Dudl z levého křídla po zemi přihrál na Musila, který těsně minul levou tyč. V šesté minutě bohužel přišla obrovská chyba Nalezinka. Náš brankář neodhadl skákající balón, kterého se vzápětí zmocnil Osmančík. Jediná možnost jak předejít inkasované brance byl faul. Příbram tak získala šanci v podobě penaltového kopu. Zodpovědnost vzal na sebe kapitán hostů Wágner. Správně vystihl směr, kam se rozhodl skočit gólman a mohl se radovat z první branky zápasu. Příbram po obrovské individuační chybě šla do vedení. 
V 17. minutě si dlouhý nákop zpracoval na výbornou Dudl a z druhého doteku opět přihrával po zemi na střed. Tam číhal tentokrát Anih, který mířil k pravé tyči. Spartu naštěstí zachránila od druhé obdržené branky tyč. Ve 26. minutě přenesl hru ze středu pole na pravé křídlo Kaštánek. Sprintující Šilhart se ve vápně nezastavil a nasadil jesle Fišlovi. Balón si ale předkopl a dobře rozjetou akci zastavil brankář Melichar. 
Ve 34 minutě Pražané konečně slavili, ale radost netrvala dlouho. Gólová hlavička Večerky nebyla uznána, jelikož se v souboji provinil proti pravidlům. Hra pokračovala ve vysokém tempu. Pět minut před koncem prvního poločasu si dlouhý nákop zpracoval Zeronik. V rychlostním souboji ho těsně před brankářem předběhl Večerka a příležitost na vstřelení další branky zneškodnil. V následné kombinaci hráči v rudých dresech zazmatkovali a dopustili se zbytečného faulu. K přímému kopu se postavil Musil a vyslal střílenou přihrávku do malého vápna. Balón tečoval patičkou Wágner a balón díky němu zapadl ke vzdálenější tyči. Hráči v zelených dresech tak upravili stav na 0:2. Před odchodem do kabin měla Příbram ještě jednu šanci, kdy vypálil po zpětné přihrávce Dudl. Jeho pumelenici na střed brány vyboxoval Nalezinek.
První šanci druhé půle si vypracoval Juliš. Balón si středem navedl až k hranici vápna, kde mezi hráči vystřelil bodlem. Bohužel o pár čísel minul.  V 60. minutě zahrozil před bránou Sparty opět Wágner. Centr z pravé strany zakončoval volejem, ale radost mu překazil pohotový Nalezinek.
Příbram zodpovědně bránila a nepouštěla nás do souvislejšího tlaku. Našemu soupeři se tak po převzatých balónech otevíraly cesty do vytažené obrany. V 81. minutě pojistil stav utkání Vokřínek, když si na volné levé straně udělal prostor pro střelu a technicky zakončil na vzdálenější tyč. Přestože si svěřenci Michala Horňáka vypracovali řadu příležitostí a nechyběla jim ani bojovnost, tak padli s favoritem dnešního zápasu o tři branky.
AC Sparta Praha B x FK Viagem Příbram: 0:3 (0:2) 
Branky: 8. Wágner, 40. Wágner, 81. Vokřínek.
Žluté karty: 7. Nalezinek, 39. Kukučka, 51. Juliš, 90. Ambler, 90+2. Gedeon – 67. Fišl, 90+1. Surmaj. 
Sestava Sparty: Nalezinek – Hodouš, Kukučka, Večerka, Horák – Šilhart (71. Šilhart), Sáček (57. Ambler), Kaštánek, Pudhorocký ©, Goljan (57. Schánělec) – Juliš.
Sestava Příbrami: Melichar – Fišl, Sakala, Jeřábek, Osmančík (46. Vokřínek) – Čermák, Zeronik (83. Hájek), Anih (71. Novotný), Musil, Dudl (75. Vott) - Wágner © (75. Surmaj).
Rozhodčí: Volek.

Další novinky