Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Prohra u Litavky

Rezerva prohrála s Příbramí

Sdílet

Dva dny, dva zápasy. Sparťanská rezerva odehrála ve dvou dnech dvě utkání. Ve čtvrtek béčko hostilo Králův Dvůr a v pátek tým cestoval do Příbrami. Trenér Michal Horňák vyslal do zápasů dvě odlišné jedenáctky, ale ani jedna výsledkově neuspěla. Po prohře s Královým Dvorem Sparta padla i s Příbramí 0:2.
Na příbramský trávník vyběhla úplně jiná jedenáctka než ta, co odehrála přátelský zápas na Strahově proti Královu Dvoru. S kapitánskou páskou na paži vedl sparťany krajní obránce Szewieczek, pro kterého to byl první start v základu béčka.
Hned z kraje utkání se k nebezpečné střele z hranice šestnáctky dostal jeden z příbramských. Tvrdý pokus skončil jen těsně vedle po pravé ruce brankáře Kotka.
Utnutí bezbrankového stavu měl na kopačce již v páté minutě Dao, kterého mezi obránci našel dlouhou přihrávkou vzduchem stoper Piško. Útočník z Pobřeží slonoviny se probojoval ke střele, ale branku soupeře jen o kousek minul.
Ve 20. minutě propasíroval kapitán Szewieczek přízemní centr z pravé strany na přední tyč, kam si nabíhal Dao. Ten však stejně jako v první šanci minul zařízení. S přibývajícími minutami se na hřišti přiostřovalo a chvílemi souboje neodpovídali tomu, že jde o přátelské utkání. Zvláště několik tvrdých ataků od soupeře odnesl útočník Patrák, který byl stažen i v šestnáctce, avšak sudí ukázal gestem jasně – „hrajte dál“.
O poločasové přestávce měli koučové na obou stranách za úkol uklidnit své svěřence, aby nedošlo k dalším strkanicím, jako tomu bylo pár minut před pauzou, kdy se po Piškovi loktem ohnal vytáhlý útočník Šašinka.
Do druhého půle vstoupili svěřenci trenéra Horňáka aktivně a v rozmezí několika minut rozehrávali volný přímý kop z dobré pozice a několik rohů. Žádná z příležitostí však brankou neskončila. Naopak v šestnáctce Sparty se po závaru a několika odrazech svezl míč po ruce jednoho z obránců. I když nešlo o vědomý pohyb, tak sudí ukázal jasně na značku pokutového kopu. Příbram šla do vedení – 1:0.
Po hodině hry mohla Sparta se štěstím vyrovnat, ale odkop brankáře, který trefil dobíhajícího Daa skončil o kousek mimo tři tyče. O několik minut později se skrze obranu Příbrami prodíral Patrák. Brankář domácích však neohrozil, protože jeho pokus zablokoval jeden z obránců.
Trenér Horňák v utkání střídal pouze jednou, a to v šedesáté minutě, kdy si premiéru v rezervě odbyl stoper Martin Vitík (*2003) střídající Szewieczeka. S příchodem dorostence přešla Sparta na rozestavení 3-5-2 přičemž obrannou trojici tvořili Vitík – Piško – Horák.
Tři minuty před závěrečným hvizdem napřáhl zpoza velkého vápna Ryneš. Nikým netečovaný projektil orazítkoval tyč zvnějšku a skončil v zámezí. Naopak z rychlého protiútoku se Příbram nemýlila – 2:0.
Sparťanská rezerva padla s příbramským mixem hráčů A-týmu a rezervy 0:2.
1 / 48
1.FK Příbram – AC Sparta Praha B 2:0 (0:0)
Sestava Sparty B: Kotek – Szewieczek (60. Vitík), Piško, Gabriel, Horák, Prokopec, Hucek, Ryneš, Ambler, Patrák, Dao.  

Další novinky