Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Remíza na domácí půdě

Sparťanský B-tým se rozdělil o body s Líšní

Sdílet

V nedělním zápase přivítala sparťanská rezerva, posílená o některé hráče z A-týmu, favorizovanou Líšeň. Náš soupeř z Brna, i po dvou prohrách v řadě, držel před utkáním první příčku v tabulce F:NL. V zápase, který byl doprovázen řadou nepřesností, nepadl žádný gól. Týmy se tak rozloučily dělbou bodů.
Hned ve třetí minutě zahrozila Líšeň po sprintu Lutonského na levém křídle. Jeho přetažený centr si našel Zikl, který z voleje prudce vypálil na střed brány. Se střelou si však poradil připravený Vorel a vyrazil balón do bezpečí. Ve 14. minutě Sparta držela soupeře na své polovině, ale zatažená obrana nepustila hráče do zakončení. V 18. minutě si Juliš zpracoval odražený míč a přihrál na volného Horáka na levé straně, který vyslal střílený centr před bránu. Do gólové šance se dostal Minčev, ale jeho pokus zastavil na čáře gólman Vajner.
Kombinaci obou celků brzdily nepřesné přihrávky a hra tak plynula v pomalejším tempu. Ve 34. minutě tak vzal celou situaci na sebe Minčev. Z levé strany si navedl míč do středu a snažil se zatočit balón na vzdálenější tyč. Myšlenka se ale nesetkala s realitou a míč skončil vysoko nad brankou hostů. Na druhé straně měla šanci v podobně standartní situace Líšeň. Balón si našel osamocený Černín, ale nedokázal svoji hlavičku usměrnit mezi tři tyče. První poločas tak skončil nerozhodně.
Na úvod druhého poločasu prověřil Večerka střelou z dálky brankáře Líšně. Jeho pokus ale mířil přímo na střed brány, takže Vajner neměl příliš práce. V 55. minutě centroval z pravé strany Vindheim. O akrobatické zakončení kopem přes hlavu se pokusil Minčev, ale balón netrefil. Následně vybojoval míč v pokutovém území Pudhorocký, ale ránou z otočky zasáhl pouze boční síť. V 60. minutě se po úniku po pravé straně rozhodl Minčev tentokrát k přihrávce do pokutového území. Centrovaný balón ale nikdo ze spoluhráčů nezasáhl.
V 84. minutě dostal přihrávku ve vápně Pudhorocký a výstavní patičkou nahrál za sebe na rozběhnutého Minčeva. Předfinální přihrávka byla bohužel zblokována. V závěru utkání měli hosté šanci ke vstřelení rozhodující branky. Protiútok do otevřené obrany vedl Reteno Elekana. Jeho nepřesnou přihrávku naštěstí zachytil brankář Vorel. Žádná branka nepadla a tak zápas končí nerozhodně.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:
„Tempo hry bylo od první minuty utkání pomalejší. Nebyl to moc divácky atraktivní zápas. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho šancí. Tím, že jsme měli posily z áčka, tak jsem čekal jiný průběh utkání. Měli jsme se více tlačit do vápna a do zakončení. Na druhou stranu jsme poměřili síly s týmem, který je první v tabulce a má vysoké ambice.“
„Před zápasem jsme chtěli bodovat naplno. Tím, že byla naše sestava posílena o některé hráče z A-týmu, tak jsme chtěli vyhrát. Úspěchem by bylo vítězství, ale bod se také počítá.“
AC Sparta Praha B – SK Líšeň: 0:0 (0:0)
Žluté karty:  71. Sokol. 
Sestava Sparty: Vorel – Mejdr (46. Vindheim (72. Jonáš), Panák, Večerka, Horák – Kaštánek, Sáček, Pudhorocký ©, Karabec (66. Holoubek), Minčev – Juliš (87. Schánělec). 
Sestava Líšně: Vajner – Sokol (72. Reteno Elekana), Matocha (90. Bednář), Ulbrich (79. Weber), Zikl (79. Vandas) – Machalík (90. Otrísal), Laczkó, Pešek ©, Čermák, Lutonský – Černín.
Rozhodčí: Orel, Dobrovolný, Vyhnanovský.

Další novinky