Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Severočeská porážka

Béčko ve Varnsdorfu bez bodu

Sdílet

Letenskou rezervu čekal výjezd do severočeského Varnsdorfu. Po prvních dvou kolech mělo naše béčko v tabulce F:NL šest bodů, pět vstřelených branek a v obou předešlých utkáních udržela obrana nulu. Sestava Sparty byla identická s tou, která vyběhla do prvního zápasu v Chrudimi. Po jednozápasovém trestu se vrátil do obrany Vadim Červak. Domácí Varnsdorf získal v prvních dvou kolech tři body, když v minulém kole gólem v nastavení porazil Viktorii Žižkov, která čeká letenské za týden.
Solidně zaplněná „Kotlina“, jak se místnímu stadionu přezdívá, mohla vidět první změnu skóre hned ve druhé minutě, kdy sparťané vstřelili branku po závaru ve vápně, ale kvůli vysoké noze ji nemohl rozhodčí uznat.
Další velkou příležitost měla Sparta o pár minut později. Ponechanou výhodu po faulu na Patráka využil křižným balonem za obranu Okeke, ale jeho nabídku nedokázal ideálně zpracovat rozběhnutý Sejk, kterému míč sebral domácí brankář Richter.
Ten také zlikvidoval dosud největší šanci zápasu, kterou měl Patrák. Ten si zpracoval do běhu autové vhazování od Suchomela na půli hřiště, následně obešel tři hráče domácích a zastavil jej až právě brankář v jasné brankové příležitosti. O čtyři minuty později pak přišel podobný moment na druhé straně ale i zde byl vítězem gólman, tentokrát Fanny Kotek vychytal v dobré šanci Velicha.
Po sérii nevyužitých příležitostí přišla ve 28. minutě změna skóre. Centr z pravé strany přeletěl celé vápno, kde si jej zpracoval Lauko a levačkou prostřelil Kotka po zemi na zadní tyč. Jedna nula pro domácí. To bylo také skóre, které uzavřelo první poločas.
Do toho druhého poločasu vstoupily oba týmy beze změn a zhruba po deseti minutách měl obrovskou šanci vyrovnat Sejk. Ten zakončoval kombinační akci Sparty, ale jeho rána mířila pouze od břevna nad bránu. Na zvýšenou aktivitu Sparty zareagovali domácí defenzivnějším přístupem a soustředili se na protiútoky. Poté, co Sparta neproměnila svou stoprocentní příležitost, tak hosty poslal z protiútoku do dvoubrankového vedení Dordić. Ten prostřelil Kotka podobným způsobem jako v první půli Lauko.
Na vývoj hry reagoval Michal Horňák posílením ofenzivy a už po několika minutách na hřišti byl v dobré šanci Turyna. Jeho rána po nabídce Patráka ale také mezi tři tyče nemířila. Když už se zdálo, že v neděli k nám nebude střelecké štěstí příznivé, dokázal snížit Ryneš, který se dobře zorientoval před vápnem a uklidil míč do sítě Richtera, který dosud několik dobrých šancí vždy zlikvidoval.
Sparťané vycítili šanci na vyrovnání, ale bohužel to byli znovu domácí, kdo měnili skóre. Ranou pod břevno se prosadil Dordić, pro něhož to byla druhá branka v zápase. Další góly už fanoušci neviděli a a Sparta padla ve Vernsdorfu 1:3.
Komentář trenéra Michala Horňáka:  „Dnes to pro nás byla první porážka v sezóně. Z mého pohledu bychom, dle vývoje, takové zápasy neměli prohrávat. Měli jsme hodně šancí, z toho několik vyložených, ale bohužel nás dnes dostihla nezkušenost našeho mladého týmu, kdy mladí hráči ještě nemají zažito, jak se v některých situacích zápasů zachovat. První dva góly Varnsdorfu jsme si dali v podstatě sami. Jinak ale myslím, že to bylo dobré utkání s mnoha šancemi, padly 4 góly. My se z toho musíme poučit abychom příště takové zápasy neprohrávali i s ohledem na to, že v druhé půli jsme byli určitě aktivnějším mužstvem.“
1 / 22
FK Varnsdorf – AC Sparta Praha B 3:1 (1:0)
Branky: 28. Lauko, 65. a 87. Dordić  – 78. Ryneš. ŽK: 44. Dordić, 85. Žák, 90. Richter - 30. Sejk, 33. Ryneš, 71. Piško, 88. Turyna, 90. Kotek. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Pečenka.
Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Penc, Zbrožek, Rudnytskyy (C) – Bláha, Žák (90. Pajkrt) – Ondráček (68. Schön), Dordić, Lauko (79. Kubista) – Velich (79. Heppner).
Sparta B: Kotek – Gabriel, Piško (C), Červak, Suchomel – Tvaroh (59.Turyna), Jonáš, Okeke (59. Pudhorocký), Ryneš (87. Kozák) – Sejk, Patrák.

Další novinky