Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Sparta může překvapit

Juraj Kucka před AC Milán

Sdílet

Juraj Kucka nastupoval v dresu Sparty i AC Milán. V obou klubech byl úspěšný a oblíbený u fanoušků. Ve čtvrtek večer bude sledovat souboj svých dvou bývalých klubů a tak jsme se ho zeptali, jak nadcházející duel vnímá!
Kuco, jak vidíte večerní zápas?
Bude to hodně zajímavý duel. Milán je ve formě, bude to favorit, pro Spartu hodně náročný úkol. Na druhou stranu si myslím, že Sparta má co nabídnout a může soupeře zaskočit.
Čekáte, že soupeř hodně protočí sestavu?
Můžou, mají hodně zápasů, na rozdíl od Sparty. Nějaké změny tam určitě budou, trenér musí nechat zahrát i hráče ze širšího kádru. Aby ten náročný program všichni zvládli…
Zlatan ale hrát bude?
Ano, to si myslím, že ano. Pokud samozřejmě nemá nějaký zdravotní problém. Ale jestli je fit, čekám ho v základu.
Jakým stylem Milán momentálně hraje?
Neviděl jsem vlastně žádný jejich zápas od začátku do konce, koukám na fotbal spíš jako fanoušek než odborník. Jejich síla je samozřejmě Ibrahimović, který dokáže vpředu podržet míč. Mají velmi kvalitní a rychlé kraje hřiště, ale praktiky na každém postu mají obrovsky kvalitního hráče. Jejich síla je, že teď hrají jako tým.
Po dlouhé době je Sparta zase ve skupině v Evropě. Dělá vám to radost?
Samozřejmě, je skvělé vidět svůj bývalý klub zpátky v Evropě, v takových velkých zápasech. Proti sobě se utkají týmy, za které jsem hrál, oběma se aktuálně hodně daří, jsou první v lize. Čekám tedy super utkání a moc si ho užiju.
A komu budete fandit?
To si nejde vybrat, k oběma týmům mám vztah. Z hlediska mého srdce by asi byla nejlepší remízka.

Další novinky