Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Sparta porazila České Budějovice 3:1!

Vítězství nad lídrem druhé ligy

Sdílet

První zápas v roce 2019 má Sparta za sebou. V přípravě na jarní část sezony porazila na Strahově České Budějovice 3:1. Do akce se dostalo hned 21 sparťanských hráčů.
První velkou šanci měla Sparta v 16. minutě. Střelu Nica Stancia ale hostující brankář vyrazil. K následné dorážce už se nikdo ze sparťanů nedostal. O dvě minuty později už se ale rudí z gólu radovali. Eldar Ćivić odcentroval z levé strany a balon uklidil do sítě Václav Drchal.
Mladý útočník byl i nadále aktivní a ve 29. minutě znovu ohrozil Jindřicha Staňka, který si ale s křížnou střelou poradil. Ve 33. minutě se k přímému kopu na hranici vápna postavil Nico Stanciu a fantastickou střelou prostřelil Staňka. Další branky už nepadly a po poločase Sparta vedla 2:0.
Do druhé půle nastoupila Sparta ve výrazně pozměněné sestavě. Na hřišti zůstal z hráčů, kteří zahájili utkání, pouze Lukáš Štetina. Začátek druhého dějství lépe vyšel Českým Budějovicím. Mršićovu střelu v 54. minutě ještě Nita zkrotil, o osm minut později už byl ale na zakončení chorvatského záložníka krátký.
V 63. minutě mohly České Budějovice vyrovnat, Florin Nita si ale se střelou Čavoše poradil. Čtvrt hodiny před koncem mířil z přímého kopu nad Matej Mršić. V 82. minutě stanovil definitivní podobu skóre Vojtěch Patrák. Víc už se nestalo a Sparta porazila České Budějovice v prvním přípravném zápase zimní přípravy 3:1.
Sestava Sparty v prvním poločase: Heča – Alexandr, Štetina, Lischka, Ćivić – Pavlík, Vácha, Stanciu, Hašek, Plavšić – Drchal.
Sestava Sparty ve druhém poločase: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Patrák, Frýdek, Sáček, Kanga, Dudl – Hložek.
1 / 55

Další novinky