Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Spolupráce se Stanciem bude naše velká výhoda

Rozhovor s Alexem Chipciem po jeho prvním zápase za Spartu

Sdílet

V pondělí ráno se Alexandru Chipciu vzbudil ještě v Bruselu. Během dne sedl na letadlo, přiletěl do Prahy, podepsal smlouvu se Spartou a přesunul se do Bad Leonfeldenu ke zbytku mužstva. V úterý už nastoupil v základní sestavě proti Celticu.
Jak hodnotíš svůj první zápas za Spartu?
Prohráli jsme, takže pozitivně se to hodnotit nedá. Osobně jsem se ale cítil dobře fyzicky, na to, že jsem toho ještě moc nenatrénoval. Myslím, že vzhledem k okolnostem můj výkon nebyl špatný.
Jak se ti hraje na pozici pravého obránce?
Cítím se na tom postu dobře. Hrál jsem to i v Anderlechtu v systému, který tam zkoušel nový trenér. Myslím, že potřebuji trochu času, abych si dokonale zvykl na defenzivní povinnosti, protože ty jsou samozřejmě jiné, než když hrajete na křídle.
1 / 22
Jsi rád, že můžeš na hřišti úzce spolupracovat s Nicem Stanciem?
Samozřejmě, mluvíme stejným jazykem, je to příjemné. Dokonce jsme spolu už jednou v dresu Anderlechtu společně hráli proti Celticu, bylo to v Lize mistrů. Dobře se známe, umíme se doplnit nebo zastoupit jeden druhého. Myslím, že z naší spolupráce budeme oba těžit.
Na zápas dorazilo dost sparťanských fanoušků. Udělala na tebe jejich podpora dojem?
Vím, že Sparta má spoustu fanoušků a je to logické, protože je to nejúspěšnější klub Česka a Československa. Rád hraju za kluby, které mají silnou fanouškovskou podporu a i proto se těším na zápasy ve Spartě.

Další novinky