Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Strahovský mač

Rezerva odehrála tréninkové utkání proti U19

Sdílet

Oběma týmům skončila ligová sezóna předčasně, ale pokračují v tréninku a hledají soupeře pro přátelské utkání. Sparťanská rezerva a starší dorostenci tentokrát nastoupili proti sobě v tréninkovém utkání na Strahově. B-tým nakonec přetlačil ve vyrovnaném zápase dorostence v poměru 4:2, přičemž dva góly vstřelil kapitán Lukáš Vácha.
Již od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu a velké rychlosti. Jak trenér Horňák, tak i jeho protějšek na druhé lavičce, trenér Kopáňko vyžadovali po svých hráčích co nejrychlejší práci s balonem a o přesně se na hřišti dělo. Rychlý a dynamický projev z obou stran.
V osmé minutě zápasu doputoval v šestnáctce dorostenců míč k osamocenému Slámovi, který měl dostatek času na řešení. Technická střela se však mezi tři tyče nevešla. O několik momentů později napřáhl zpoza šestnáctky Patrák, ale obrana pokus zblokovala a Tůma tak s klidem sebral míč ze země a rychle rozehrál. Po rychlém vyvezení nahoru našel Holas na pravém křídle volného Schánělce, který okamžitě vracel do šestnáctky, kam si na přední tyč naběhl Sejk a tvrdou střelou pod břevno poslal devatenáctku do vedení – 0:1.
Rychlého přechodu do útoku využila také rezerva, když ve 33. minutě přesně přihrál Patrák Slámovi do běhu na levé křídlo. Sláma technickou střelou na zadní tyč překonal Tůmu – 1:1.
Totožná situace nastala o šest minut později, jen s rozdílem že zakončujícím hráčem byl Prokopec. Ten však na připraveného Tůmu nevyzrál. Skóre se naopak měnilo na druhé straně. Po akci na levém křídle zakončoval zblízka Sejk, kterého parádním skokem vychytal Benada. Na dorážku Schánělce byl však krátký a devatenáctka opět vedla – 1:2.
Do druhého poločasu šly však týmy za smírného stavu, protože v posledních vteřinách první půle navedl Gabriel míč až před velké vápno devatenáctky, posunul na Patráka, jehož centr našel přesně nohu Daa – 2:2.
Do druhé části naskočila úplně nová jedenáctka béčka. Na původní sestavy zůstal pouze brankář Benada. U devatenáctky došlo jen k jedné změně, a to právě na pozici gólmana – místo Tůmy naskočil Matěka.
Čerstvá jedenáctka béčka byla nepříjemným soupeřem pro dorostence. Již v 52. minutě byl blízko gólu Piško. Silový stoper si naskočil na přímý kop kapitána Váchy a hlavičkou jen o kousek minul branku. Promarněné šance však nemusel litovat, protože tři minuty poté vybojoval Kozák v souboji s gólmanem míč, který do sítě doklepl Vácha – 3:2.
Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry opět skórující Vácha, který se prosadil po centru Bouly z levého křídla rybičkou – 4:2.
Sparťanská rezerva víceméně kontrolovala zápas a nepouštěla starší dorostence do vyložených příležitostí, až na šanci ze samého závěru utkání, kdy Sejkova střela jen o pár centimetrů minula šibenici po levé ruce Benady. Béčko Sparty, tak nakonec přehrálo devatenáctku ve vyrovnaném a přínosném mači 4:2.
1 / 111
AC Sparta Praha B – AC Sparta Praha U19 4:2 (2:2)
Branky: 33. Sláma, 45. Dao, 55. a 61. Vácha - 12. Sejk, 42. Schánělec.
Sparta B 1. poločas: Benada – Čejka, Gabriel, Gelashvili, Horák, Jonáš, Flak, Prokopec, Patrák, Sláma, Dao.
Sparta B 2. poločas: Benada – Tvaroh, Piško, Burda, Ambler, Konopásek, Hucek, Vácha, Traore, Kozák.
Sparta U19: Tůma (46. Matěka) – Borkovec, Vitík, Krajinský, Suchomel, Schánělec, Freisinger (60. Mach), Lukavský (60. Vacek), Žížala, Holoubek, Sejk.

Další novinky