Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Václav Kotal končí

Kouč, který dovedl A-tým k vítězství v MOL Cupu, byl odvolán z funkce

Sdílet

Vedení AC Sparta Praha ve středu v odpoledních hodinách odvolalo z funkce hlavního trenéra A-týmu Václava Kotala. Osmašedesátiletý kouč převzal první tým ACS v únoru minulého roku a dovedl ho k vítězství v MOL Cupu. Ve skupině Evropské ligy pak Sparta s Kotalem na střídačce dvakrát porazila skotský Celtic. Trenére, děkujeme!
Václav Kotal přišel k „áčku“ v únoru 2020 a i díky sérii sedmi utkání bez porážky vytáhl tým, který byl po 24. kole na 9. místě v tabulce, na konečné třetí místo v lize. Aktuálně je „áčko“ na děleném druhém místě v ligové tabulce. Výkony a také výsledky v posledním období však nesplňovaly představy vedení klubu i fanoušků.
„V první řadě bych chtěl trenérovi poděkovat. Pozici u A-týmu přijal v nelehké době a odvedl spoustu kvalitní práce, na kterou nyní budeme mít příležitost navázat,“ říká generální ředitel AC Sparta Praha František Čupr.
„Václav Kotal tým na jaře minulého roku stabilizoval a nakonec jsme s ním na střídačce získali po šesti letech trofej a vrátili se do evropských pohárů, což bylo pro vývoj mužstva mimořádně důležité,“ hodnotí posledních dvanáct měsíců se zkušeným koučem na lavičce sportovní ředitel Tomáš Rosický.
„Rozhodnutí o odvolání trenéra se rodilo velmi těžce, jsme vděční za to, co trenér při práci s týmem dokázal. Ale dospěli jsme k názoru, že jsou ohroženy naše cíle do zbytku sezony. Zároveň jsme sledovali negativní vývoj v herním projevu, a proto jsme k tomuto kroku přistoupili,“ doplňuje Rosický.
Osmašedesátiletý kouč si u A-mužstva zapsal následující bilanci.
Liga: 31 zápasů, 19 vítězství, 5 remíz, 7 proher, úspěšnost 66,6 % získaných bodů.
Evropská liga: 6 zápasů, 2 vítězství, 0 remíz, 4 prohry, úspěšnost 33,3 % získaných bodů.
MOL Cup: 4 zápasy, 4 vítězství, úspěšnost 100 %.
Kouči, vážíme si Vás i Vaší práce. Děkujeme!

Další novinky