Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Vítězný vstup béčka

Rezerva porazila Domažlice 3:1

Sdílet

Sparťanský B-tým zahájil jarní část České fotbalové ligy domácím utkáním proti Jiskře Domažlice. Nový trenér Michal Horňák si nemohl přát lepší vstup do zápasu, protože již v osmé minutě poslal do vedení Karabec. Bojovná Jiskra se však nedala a zásluhou Mužíka srovnala. Zlepšený výkon ve druhém poločase sparťané přetavili ve dvě vsítěné branky – prosadil se Dao s Drchalem a Sparta porazila Domažlice 3:1.
Premiérový mistrovský zápas jara přilákal na strahovské tribuny čtyři stovky diváků, kteří od první minuty viděli bitvu. Neutekla ani úvodní minuta a hostující hráči dali jasně najevo, že v rukavičkách se hrát nebude. Již po prvním ostrém zákroku Jiskry musel ze hřiště Patrák kvůli problémům s kolenem. Útočník Sparty se pokusil ještě naskočit, ale nešlo to. Střídání. Na hřiště tak velmi brzy musel slovenský legionář Flak, který se ani nezpotil a již slavil asistenci na gól Karabce. Panák vyvezl míč na útočnou polovinu a kolmicí nabídl míč Flakovi, který patičkou elegantně protečoval na nabíhajícího Karabec. Benjamínek týmu zachoval klid, vnikl do šestnáctky a střelou z úhlu do horní části branky nedal Brychovi šanci – 1:0.
Po vstřeleném gólu se sparťané trápili v rozehře a útočné postupu. Spousta ztrát a nepřesností brzdily Spartu, kteří tak byli nuceni okamžitě přepínat zpět do defenzivy. Domažlicím vycházela taktika s vysokým postavením a ve 38. minutě využily chyby obrany, kdy Čtvrtečku překonal kapitán Mužík – 1:1.
V prvním poločase došlo k nepříjemnému střetu brankáře Čtvrtečky s Došlým, kdy brankář Sparty neúmyslně v pádu trefil hráče Domažlic do hlavy. Věříme, že bude Petr Došlý v pořádku. Přejeme brzké uzdravení Petře!
Trenér Horňák měl o přestávce jasný úkol. Pozměnit sparťanskou hru, aby jeho tým dokázal zvítězit. Z tříobráncového systému se přešlo na čtyři muže v defenzivní řadě a posílil se útok Daem. Změny byly znát od úvodního hvizdu druhé půle. V 50. minutě byl po závaru před Brychem blízko gólu Gabriel, ale změť těl před sebou neprostřelil. Na druhé straně si veledůležitý zákrok připsal Čtvrtečka. Nebezpečně rozehraný volný přímý kop vytáhl konečky prstů mimo tři tyče.
Sparťané rychle rozehráli a vyrazili do protiútoku. Drchal výborně vyvezl míč před půl hřiště a předložil Daovi. Křizná střela však skončila mimo. Útočník z Pobřeží slonoviny nemusel dlouhou litovat neproměněné příležitosti. V 63. minutě hosté odvrátili rohový kop pouze na hranici šestnáctky, odkud vrátil Drchal míč zpět, Dao si na malém vápně našel střeleckou pozici a dotlačil míč za brankovou čáru – 2:1.
Youssoufovi patří pochvala i za parádní oslavné salto. I po vedoucí brance byli sparťané lepším týmem na trávníku. V 73. minutě došlo po přímém kopu Váchy k souboji v šestnáctce mezi Gabrielem a hostujícím obráncem, po kterém obránce Sparty zůstal na zemi. Sudí Krejsa nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míče se chopil Drchal – tvrdá střela k tyči a rezerva vedle už o dvě branky – 3:1.
Závěr mače se nesl ve znamení tvrdých soubojů a nebezpečných skluzů. Sparťané však v závěrečných minutách kontrolovali hru a nenechali se obrat o body. Sparta B porazila i podruhé v sezoně Jiskru Domažlice, tentokrát 3:1 na domácím pažitu.
V příštím kole cestuje výběr trenéra Michala Horňáka do Králova Dvora, kde odehraje zápas 17. kola ČFL v neděli 15. března od 14:30.
1 / 100
AC Sparta Praha B – TJ Jiskra Domažlice 3:1 (1:1)
Branky: 8. Karabec, 63. Dao, 73. Drchal (pen.) – 38. Mužík. ŽK: Vácha, Panák – Hrubý, Matas, Brabec. Rozhodčí: Krejsa – Švagr, Vokoun, Řezáč. Počet diváků: 400 diváků.
Sparta: Čtvrtečka – Gabriel, Piško, Hušek (46. Dao), Horák, Vácha, Panák, Karabec, Patrák (8. Flak), Drchal, Ambler (86. Ryneš).
Domažlice: Brych – Mlynařík, Hrubý, Matas, Rychnovský, Uzlík (51. Teršl), Mužík, Kuhajda (75. Kropáček), Skopový (73. Pavlík), Došlý (26. Brabec), Dvořák.

Další novinky