Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Vitíkova chyba? To nic neznamená, hraje výborně!

Bořek Dočkal po Jablonci

Sdílet

Bořek Dočkal dvěma asistencemi přispěl k vítězství nad Jabloncem 4:1 a k postupu Sparty do pohárového semifinále. Po utkání mluvil o formě spoluhráčů, kvalitě naší hry i výhledu na nedělní derby.
Jak hodnotíš zápas?
Byl asi těžší, než mohl být. Skvěle jsme do toho vstoupili, když jsem se podíval na tabuli, byla zrovna devátá minuta a my jsme zahodili třetí šanci. Na to, že jsme do toho tak vstoupili, tak byla škoda, že jsme nešli do vedení a neměli jsme ten zápas jednodušší. Ale i po té chybě, kdy dal Jablonec gól tak jsme na hřišti cítili, že jsme lepším týmem a že to musí přijít. Že to zvládneme.

DOČKAL | Vitíkova chyba? To nic neznamená, hraje výborně!

Adam Hložek dneska neproměnil několik šancí. Známe ho jako zabijáka, tak čemu to tentokrát přičítáš?
Myslím si, že to je prostě jeden zápas blbec, kdy se to takhle sejde, i kdyby měl třeba další dvě tří šance, tak to možná nedá. Hlavní je, že se do těch situací dostal a v podstatě je všechny vyřešil dobře, až na to samotné zakončení. Ale to je opravdu jenom otázka toho jednoho zápasu, že neproměnil tu první šanci a pak už nad tím moc přemýšlel. To se pak projeví i při dalších šancích. Ale říkám, všechno vyřešil správně, až na to, že netrefil bránu. Je mi to za něj líto, protože dobře pracoval, ale myslím si, že ho to nijak nepoznamená, příští zápas to může úplně jinak.
A co chyba Martina Vitíka? Bude si to vyčítat, nemůže ho to ovlivnit do dalších duelů?
Viťas odehrál skvělý zápas, jedna chyba se může stát každému. Tak to myslím vnímá i on, i ten tým se na něj snažil tak působit. To se prostě stane. Jeho poslední dva výkony byly jinak velmi dobré, pomáhal nám v rozehrávce, hrál míče nahoru. Byl jsem nadšený z toho, jak Viťas poslední dva zápasy odehrál. Jedna chyba se prostě stane.
Jak velká chuť v týmu je zopakovat si vítězství v MOL Cupu?
Samozřejmě velká, zvlášť, když už jsme takhle daleko a cítíme, že naše forma pořád stoupá. V zápasech jsme si víc a víc jisté sami sebou a svými výkony. Teď jenom čekat, jak to vyjde s losem, v tom je pohár složitý. Postoupily samé kvalitní týmy, takže to bude ještě náročné. Čekají nás dva těžké zápasy.
Tak jsou tam Teplice, mohly by zase přijet na Letnou…
Los neovlivníme, nemůžeme podcenit žádného soupeře. Ale samozřejmě by bylo fajn, kdyby to zase vyšlo tak, že bychom hráli doba. To, že hrajeme lepší fotbal a vytváříme si tolik šancí, je hodně i o tom, že se nám výrazně zlepšilo hřiště. U každého venkovního zápasu je riziko, že hřiště nebude tak dobrá a takový fotbal tam hrát nepůjde. Za týden nás čeká zápas v Jablonci, tam to bude stejný soupeř, ale očekávám úplně jiný zápas, protože jsou tam hodně rozdílné podmínky.
Ještě předtím ale budeme hrát v Edenu. Pojedeme tam za tu dobu, co ses vrátil do Sparty, s největším sebevědomím?
Těžko to takhle hodnotit. Víte, jak to v derby je, kolikrát ani nerozhoduje to, v jakém je kdo rozpoložení nebo jaké má k dispozici hráče. Je to úplně jiný zápas. Samozřejmě je fajn, že tam jedeme s tím, že víme, že se nám daří. Ty poslední zápasy jsme zvládali dobře a vytvářeli jsme si hlavně hodně šancí. Teď to bude jenom na nás, přenést to i do toho derby. Nejet tam jen bojovat, ale snažit se je porazit fotbalem, ne soubojovostí. Samozřejmě se soubojům nevyhneme, ale věřím, že když dáme balon na zem a budeme se snažit hrát tak, jako v těch posledních zápasech, tak jsme tam schopni tam uspět.

Další novinky