Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Všichni pracují s velkým nasazením

Obsáhlý rozhovor s trenérem Pavlem Hapalem

Sdílet

Pavel Hapal začal ve Spartě svou první přípravu na novou sezónu. Už zítra nás čeká první přípravný dvojzápas proti Trenčínu a ještě před tím vám Sparta TV přináší s trenérem obsáhlý rozhovor.
Jaká je v týmu nálada před prvním přípravným utkáním?
Po prvních trénincích musím říct, že všichni pracují s velkým nasazením a úsilím. Každý hráč bojuje o to, aby zůstal v kádru pro příští sezónu. V kádru je teď ještě hodně hráčů, ale zatím to nevadí, protože začínáme obecnou fyzickou přípravou.
Mají všichni hráči stejnou šanci vás přesvědčit o tom, že patří do Sparty?
Ti, kteří se vrátili z hostování, jsou na stejné startovní čáře. Chci je vidět v tréninku, chci zjistit, jestli se během hostování zlepšili. Všichni, kteří se vrátili, se chtějí ukázat v dobrém světle a tím zvyšují konkurenci v týmu.
Do týmu přibyl další gólman Milan Heča. Proč jste o něj stál?
Je to zkušený ligový brankář a jak ho na tréninku pozoruji, vnesl mezi brankáře další kvalitu. Je to poctivý pracant a bude oblíbený v kabině, protože umí říct svůj názor a být jakousi vůdčí osobností.
Se Spartou trénuje i Benjamin Tetteh, jehož přestup se dolaďuje. V čem pro nás bude přínosný?
Zkvalitní naši ofenzivu. Je to urostlý hráč s dobrým pohybem. Slyšel jsem, že fanoušci se bojí toho, že zatím nedal moc gólů. Věřím, že ve Spartě se ale rozstřílí. Na hrotu umí udržet míč a mohl by obranám soupeřů dělat problémy. Nebude ale samozřejmě jediný útočník, konkurence do útoku bude velká.
Kompletní rozhovor s trenérem Pavlem Hapalem sledujte na videu.

ROZHOVOR | Trenér Hapal po startu přípravy

Další novinky