Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Výhra v přípravě nad Rostovem

Sparta zvítězila 2:0

Sdílet

Sparta zvládla první zápas na soustředění v Marbelle vítězně, ruský Rostov jsme porazili 2:0. V prvním poločase se trefil Haraslín, po změně stran si pak dal vlastní gol Rus Mukhin.
V prvním poločase jsme nastoupili v sestavě Holec - Wiesner, Čelůstka, Vitík, Hancko - Pešek, LK37, Dočkal, Hložek, Haraslín - Pulkrab. První příležitost utkání měl po centru Wiesnera hlavou Haraslín, ale branku těsně přestřelil.
Sparta byla aktivnější a v jednadvacáté minutě přišla odměna. Krejčí mladší našel Haraslína, ten si míč zpracoval a uklidil ho do sítě.
Ve třicáté páté minutě pak po jednom z mnoha ruských faulů přišla příležitost v podobě přímého kopu. Toho se ujal Dočkal a míč pěkně zakroutil, trefil ale jen břevno.
Zbytek prvního poločasu už žádné šance nenabídl, zato přišla dvě vynucená střídání. Nejdřív musel ze hry odstoupit LK37, před koncem poločasu pak sparťanští lékaři museli ze hry pomoci kulhajícímu Vitíkovi. Ať jste kluci brzy oba fit!
Do druhé půle nastoupila obměněná sestava: Heča - Wiesner, Panák, Hancko, Højer- Pešek, Sáček, Pavelka, Karabec, Laco Krejčí - Pulkrab. Pulkraba pak po šedesáti minutách nahradil Čvančara, ve stejné chvíli přišli do hry i Minčev a Gabriel.
Na šanci se po pauze čekalo docela dlouho, v 69. minutě ale přišla ložená příležitost pro Čvančaru. Tomu pozici připravil Minčev, ale sparťanská posila pálila z hranice vápna jen do brankáře.
O minutu později rozjel Karabec rychlou sparťanskou akci a sám také zakončil. Ruský brankář už byl překonaný, ale jeden z obránců balon vykopl do bezpečí. Jenže k dorážce se dostal Čvančara a jeho pokus si do vlastní sítě srazil Mukhin. Vedli jsme o dvě branky.
V 82. minutě mohl Čvančara navýšit naše vedení. Po povedeném centru Laca Krejčího zleva hlavičkoval uvnitř vápna, Rostov ale v tu chvíli podržel brankář.
Víc zajímavých situací zápas nenabídl a skóre 2:0 tak vydrželo až do konce.
1 / 98
AC Sparta Praha – FK Rostov 2:0 (1:0)
Góly: 21. Haraslín, 70. Mukhin (vl.)
Sparta v prvním poločase: Holec - Wiesner, Čelůstka, Vitík (41. Panák), Hancko - Pešek, LK37 (21. Pavelka), Dočkal, Hložek, Haraslín - Pulkrab.
Sparta v druhém poločase: Heča - Wiesner (60. Gabriel), Panák, Hancko, Højer- Pešek (60. Minčev), Sáček, Pavelka, Karabec, Laco Krejčí - Pulkrab (60. Čvančara).

Další novinky