Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

WU15: Výhra 4:1 v Pardubicích

Skórovaly Truksová, Kadlečková, Horešovská a Plachá

Sdílet

Sparťanky v sobotu přijely na hřiště Na Dolíčku v Pardubicích. Před reprezentační přestávkou se očekával kvalitní zápas z obou stran.
Od začátku se sparťanky snažily kontrolovat hru - tak jak je jejich zvykem. Hostující hráčky se ujaly vedení díky aktivní Truksové, která se prodrala středem až do vápna, kde byla sestřelena domácí hráčkou a paní rozhodčí nezbylo nic jiného než písknout penaltu. Míč si vzala Horešovská a nedala v 7. minutě domácí brankářce šanci.
V prvním poločase hrály s míčem u nohy sparťanky, ale proti pozorné obraně Pardubic se jim více prosadit nepodařilo. Domácí hráčky si vyloženou šanci za první poločas nevytvořily a tak se šlo do šaten s jednogólovým náskokem.
Druhý poločas byl dlouho vyrovnaný a hrálo se převážně ve středu hřiště. Až v 52. minutě se trefila aktivní Truksová a byla odměněna za svoji aktivitu. Pár minut na to přihrála před branku Plaché, která se také nemýlila a sparťanky odskočily na rozdíl tří branek. Pardubické hráčky čtyři minuty před koncem po pěkné akci snížily na 1:3, ale sparťanky díky střele Kadlečkové zpoza vápna vstřelily poslední branku zápasu a odvezly si z Pardubic zaslouženě tři body.
1 / 37
Hodnocení trenérů: „Do zápasu se nám podařilo vstoupit dobře a dát rychle gól. V zápase nám ale chyběla větší lehkost a především větší pohyb hráček. Pardubice dobře bránily a bylo těžké se prosadit v zakončení.“
1. liga starších žákyň WU15 Čechy 2021/22
FK Pardubice - AC Sparta Praha 1:4 (0:1)
Branky: Truksová, Kadlečková, Horešovská (pen.), Plachá
Sestava: Chumanová, Holubová, Ondračková, Vaněčková, Daníčková, Kadlečková, Horešovská, Balázsová, Truksová, Blechová, Trachtová, Slaninová, Strašíková, Lesáková, Plachá

Další novinky