Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Zima začíná!

Béčko zahájilo přípravu

Sdílet

Sparťanská rezerva se po vánočních svátcích a startu nového roku poprvé sešla v prostorách tréninkového centra na Strahově, kde záhajila zkrácenou přípravu na jarní část České fotbalové ligy.
Osm zápasů odehráli na podzim svěřenci trenéra Horňáka v ČFL a vedou tabulku s 21 body. Tým má pro jaro jasný úkol – nepustit nikoho před sebe a udržet první místo až do posledního kola, jak zmínil sám trenér při úvodním proslovu k hráčům krátce před úterním tréninkem.
Kádr rezervy hlásí několik nováčků. Brankářkou dvojici vytvořil s Benadou, který se vrátil z hostování, sedmnáctiletý Filip Ulrich. Mezi záložníky najdeme dvě nová jména – z dorostu připojivší se Nelson Okeke a Filip Šilhart. Ofenzivní řadi doplnili Matyáš Kozák s Václavem Sejkem.
V rámci zimní přípravy bude týmu k dispozici strahovská akademie a v lednovém období rezerva odehraje tři přípravná utkání v rámci Tipsport ligy v Horních Počernicích. Postupně se střetne s druholigovým Táborskem, Hradcem Králové a na závěr vyzve Duklu Praha.
Jarní část České fotbalové ligy zahájí sparťanské béčko domácím utkáním proti Povltavské FA, a to v neděli 31. ledna od 10:15.
1 / 48

Kádr B-týmu do přípravy

Brankáři: Adam Benada, Filip Ulrich (*2003)
Obránci: Václav Bláha, Vadim Červak, Václav Dudl, Iva Gelašvili, Adam Gabriel, Zbyněk Konopásek, Filip Panák, Milan Piško, Michal Szewieczek, Karel Tvaroh.
Záložníci: Martin Ambler, Kristian Flak, Christián Frýdek, Zbyněk Hucek, Tomáš Jonáš, Nelson Okeke (*2002), Petr Pudhorocký, Filip Šilhart, Dominik Šimáček, Lukáš Vácha.
Útočníci: Youssouf Dao, Matyáš Kozák, Ondřej Novotný, Matěj Ryneš, Václav Sejk, Daniel Turyna.  

Plán zimní přípravy

5.ledna      start přípravy na Strahově
7.ledna      11:00 AC Sparta Praha B – FC MAS Táborsko (Tipsport liga – Horní Počernice)
16.ledna    10:30 AC Sparta Praha B – FC Hradec Králové (Tipsport liga – Horní Počernice)
23.ledna    10:30 AC Sparta Praha B – FK Dukla Praha (Tipsport liga – Horní Počernice)
31.ledna     první jarní kolo ČFL
                 10:15 AC Sparta Praha B – Povltavská FA (Strahov)

Další novinky