Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

První vítěz milionového kopu

Rozhovor s vítězem poločasové soutěže Betano – milionový kop

Sdílet

Od minulého ročníku zkoušeli fanoušci na Letné své štěstí ve snaze získat jeden milion korun od společnosti Betano. A během poločasové přestávky zápasu se Sigmou se to jednomu z nich poprvé podařilo! Správnou techniku na mokrém trávníku zvolil Pavel Volkman, přestože si původně věřil jen na nejmenší vzdálenost.
V každém domácím zápase mají naši fanoušci šanci vyhrát více než milion korun, o který soutěžíme přímo na hrací ploše během poločasových přestávek s naším generálním partnerem Betano.
A jak do naší soutěže získáte vstupenku? Stačí být na stadionu s předstihem a na tradičním střílení triček s Rudym chytit speciální triko, které je pozvánkou do poločasové soutěže Betano - milionový kop.
Pak už stačí jen dostat míč do speciální branky. Každý ze soutěžících má tři kopy, první z penaltového puntíku, druhý z vrcholku pokutového území, třetí z poloviny hřiště.
A přesně to se v pátek povedlo Pavlovi, který si z utkání odnesl milion korun a stal se historicky prvním vítězem Betano - milionového kopu!
Pavle, jak dlouho jsi fanouškem Sparty?
Už od narození, přivedl mě k tomu děda. Na Letnou pravidelně chodím od nějakých 20 let a permanentku už mám desátou sezonu. Před šesti nebo sedmi lety se ke mně připojili také dva synové. S nimi jsem začal jezdit ještě častěji, protože předtím jsem hrál závodně fotbal a tolik času nebylo.
Kde jsi dříve hrál?
V okresních soutěžích za Sokol Struhy, ve kterém jsem prošel od dětských let přes dorost až do chlapů. Nyní působím ve vedení klubu. Kolem fotbalu se tak pohybuji celý život.
Jaký je to pocit vyhrát jeden milion korun?
Asi si to ještě pořádně neuvědomuju. Někdo se hned začne radovat, já byl spíš zaskočený, že se to povedlo. Z druhého poločasu už si toho moc nepamatuju, byl jsem v takovém transu. Přijel jsem domů, v noci jsem nemohl moc spát a dnes mi to postupně dochází.
"Příští týden jdu na operaci s kotníkem, proto se mi moc nechtělo."
Měl jsi nějakou speciální strategii, jakým způsobem na to jít?
Původně měl jít syn, protože chytil tričko, ale je mu teprve sedmnáct let. No a já jdu příští týden na operaci s kotníkem, po zápase už nemůžu tři dny chodit. Proto se mi moc nechtělo. Říkal jsem si, jestli tam sebou neplácnu. Bylo mi jasné, že rovně to kopnout nemůžu, přímým nártem bych to tam nedostal. Takže to byl čistý risk, chtěl jsem to tam prostě nějak zatočit.
Věřil sis?
Na dvoutisícovku jsem si věřil. Pak už jsem si spíš říkal, že to nějak dokopu a půjdu.
Jaké byly reakce po návratu domů?
Nikdo tomu moc nevěřil. Jeden ze synů měl trénink, takže s námi nemohl jet. Oba tomu s mojí manželkou nemohli uvěřit. Potom jsme jim ukázali video, a přesto stále nevěřili. Následovalo mraky dotazů, od pátku se mi nezastavil telefon.
Co ti zůstane v paměti nejdéle?
Pamatuju si, jak jsem vlezl na hřiště. Pršelo, takže tam zůstalo celkem dost lidí, protože nechtěli zmoknout u stánků. Nejdéle mi ale zůstane v paměti, jak se tam míč pomalu kroutil a poté stadion vybuchl radostí.
Máš už nějaké plány, co uděláš s výhrou?
Zatím ne. Určitě pojedeme na nějakou dovolenou. Rádi lyžujeme, ale i v létě se někam podíváme. Konkrétní představu ale ještě nemám, musím to nějak promyslet.
Je něco, co bys chtěl vzkázat fanouškům, kteří tě sledovali na Letné?
Kdybych to kopal stokrát, tak bych to ani jednou netrefil. Ale vždycky je nějaká šance. Když štěstí přeje, člověku to může vyjít. Také bych chtěl poděkovat Zdendovi Novotnému, že mě před kopem podpořil a nedusil mě otázkami, protože jsem byl nervózní.
Příštím vítězem se můžete stát třeba vy! Dorazte na stadion s předstihem, přivítejte sparťany na předzápasové rozcvičce a chyťte triko, které se stane vaší pozvánkou do poločasové soutěže s Betanem.

Sdílet

    Další novinky