Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Adéla Odehnalová končí s fotbalem

Ve Spartě strávila sedm let

Sdílet

Adéla Odehnalová se rozhodla v jednatřiceti letech ukončit svou fotbalovou kariéru. Naplno se nyní bude věnovat kariéře profesní, kde zastává funkci ředitelky výrobního podniku v Hradci Králové. Nyní již tedy bývalá fotbalistka ve Spartě působila celkem sedm let. Třikrát tu kralovala lize, k tomu přidala čtyři vítězství v českém poháru.
S fotbalem začínala v rodném Hradci Králové. Její talent nezůstal bez povšimnutí, dalším krokem byl přesun do pražské Slavie v létě 2009. V sešívaném odkopala pět sezon, titul slavila jednou. Na začátku sezony 2014/15 se stěhovala na Spartu, přišla ve stejném přestupovém období společně s Ivanou Kantarskou, Michaelou Čulovou a Gabrielou Matouškovou.  
Na začátku svého angažmá v letenském klubu operovala ve středu zálohy, postupně se však vyprofilovala jasně na postu střední obránkyně. Adéla Odehnalová má vlastně všechno, co od stopera potřebujete: je dobrá ve hře hlavou, mluví a organizuje hru, nebojí se jít do souboje nebo do skluzu, umí na sebe vzít rozehrávku. I proto celých sedm let patřila do základní sestavy. 
Bez nadsázky se tak dá říct, že končí jedna z největších osobností ligy poslední dekády. Na stoperu se kolem ní protočila spousta spoluhráček, ona však vždy byla tou, kdo pravidelně nastupoval, a stále setrvával v klubu. Vůbec nejvíce toho odehrála ve dvojici se svojí tradiční východočeskou parťačkou Petrou Bertholdovou.  
I když přišla z týmu toho největšího rivala, na Spartě oblékla i kapitánskou pásku a jak sama řekla, cítila se tu jako doma. “Pro mě jakékoliv derby bylo vždy specifické, ať už to bylo za dob působení v Hradci Králové a zápasy Hradec - Pardubice a nebo Sparta - Slavia. Slavia mi pomohla dostat se herně výš a okusit chuť hrát o přední příčky 1. ligy žen. Ve Spartě se ale cítím jako doma, a proto porážet našeho rivala je pro mě o to větší motivace. Sparta mi dala možnost pravidelně nastupovat v základní sestavě a nabírat zkušenosti v těžkých zápasech, které nakonec vyústily v to, že jsem se dostala do herní pohody a začala podávat stabilně dobré výkony,” zaznělo kdysi v našem klubovém magazínu. 
V české reprezentaci žen nastoupila do osmadvaceti oficiálních mezistátních utkání. Také v “nároďáku” však skončila z vlastní vůle předčasně, svůj poslední duel v něm odehrála v pouhých 25 letech. I tak jí aktuálně patří 38. místo v pořadí reprezentantek s nejvíce starty.  
Adéle děkujeme za odvedené služby v našem klubu a přejeme vše dobré v její další životní etapě! 
Adéla Odehnalová 
Narozena 2.1.1990 v Hradci Králové 
Angažmá: Hradec Králové, Slavia Praha, Sparta Praha 
Největší úspěchy: 4x mistr české ligy (2014, 2018, 2019, 2021), 5x vítěz Poháru FAČR/KFŽ (2014, 2015, 2017, 2018, 2019) 

Další novinky