Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Ahoj, Šury

Bývalý kapitán Sparty zemřel před dvěma lety

Sdílet

Zdá se to neuvěřitelný, ale jsou to už dva roky. Dva roky od toho rána, co nás vzbudila zpráva, které jsme nemohli, nechtěli uvěřit. Nikomu nám nešlo na rozum, že se to fakt mohlo stát. Ale stalo a ty už jsi dva roky pryč. Ale víš co? Pořád jsme si nezvykli, pořád nám přijde zvláštní, že už tě nikdy neuvidíme.
Když jsi byl náš kapitán, mluvil jsi o tom, jak moc si přeješ vidět Spartu na prvním místě tabulky. Během svého působení na Letné jsi to po žádném kompletně odehraném kole nezažil. Na startu aktuální sezony se nám to na chvíli podařilo, měl bys radost. Ale pak přišly smolné góly, nečekané ztráty, výpadky formy. Znáš to… Takovej je fotbal, řekl bys se smutným úsměvem, a měl bys pravdu. Letos na titul zase nedosáhneme, ale pořád se rveme o pohár a o druhé místo. A příští rok, třeba… Konkurence je veliká, ale musíme bojovat!
Asi bys nevěřil, kdo nás teď trénuje! Tolikrát nám sparťanům dělal vrásky na čele, ale teď je náš, všichni věříme, že s ním na lavičce se můžeme posunout kupředu. Ty jsi právě pod ním odehrál možná nejlepší zápas v kariéře, viď? Pamatuješ přeci, jak jsi v dresu reprezentace v Holandsku obešel Van Dijka, dal jsi gól a vyhráli jsme 3:2. Nádhera.
Vybavíš si ještě Hložana, toho tichýho šestnáctiletýho kluka, o kterým jsi říkal, že má možná největší talent, co jsi kdy viděl? Poprvý nastoupil v poháru v Polný a oba jste tehdy dali gól. Vzpomínáš? Tak si představ, že dneska je mu osmnáct, je to nejproduktivnější hráč ligy a zrovna o víkendu dal hattrick jako nejmladší hráč v historii. Dobrá reklama pro to vaše Brno, co?
A to není všechno! Láďa Krejčí z Rosic, říká ti to něco? Taky se fotbal učil ve Zbrojovce a teď je z něj sparťan jako hrom. Nečekali jsme, že vyroste takhle rychle, ale teď dává góly, hecuje spoluhráče a řídí oslavy v šatně. Kdybys ho viděl v kabině, když jsme loni vyhráli MOL Cup... Jo, a taky už dal letos hattrick, zrovna jak Hložan. Brno prostě ve Spartě vždycky mělo silný zástupce.
Pamatuješ, jak ses tenkrát doma rval v zápase se Suboticou, abychom přeci jen postoupili? Nevypustil jsi v tom utkání nic, byl jsi výbornej. Tenkrát to nevyšlo, ale teď na podzim jsme konečně zase hráli skupinu Evropský ligy! A jakou – s Lille, Celticem a AC Milán! A neztratili jsme se, dvakrát jsme přejeli Celtic a Julda jim dal u nich tři góly. Dost se divili, ale je ti asi jasný, že nejvíc se tomu divil sám Julda! :D
Ale proč ti to vlastně píšem? Vždyť je jasný, že odtud, kde jsi, nás sleduješ. Měl jsi Spartu v srdci a určitě ani teď nevynecháš jediný náš zápas. Vždycky to nevyjde, ale pokaždé se snažíme, abys z nás měl radost. Teď sníme o dalším pohárovým vítězství, tak nám drž palce.
Spoustě lidem chybíš. I nám, Šury.
Nikdy na tebe nezapomeneme!
Tvoje Sparta.

Další novinky