Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny B

Béčko přehrálo Teplice

Došlo na souboj dvou vedoucích týmů druhé ligy

Sdílet

Ve druhém kole druhé ligy došlo na souboj dvou vedoucích týmů - týmy Sparty i Teplic totiž ve svých prvních zápasech vyhrály 4:2 a tak se oba dělily o první místo. Stoprocentní bilanci si dokázala udržet Sparta, která vyhrála 5:2.
V základní sestavě béčka nastoupila Gabriela Matoušková, která jen o pár desítek minut dříve byla na hřišti u výhry A-týmu nad Libercem. A byla to právě ona, kdo v 5. minutě z pravé strany odcentroval do vápna na Annu Šubrtovou, další posilu z áčka, která zařídila sparťanské vedení - 1:0.
Vedení však Spartě nevydrželo dlouho, za pět minut totiž srovnala teplická Leona Němcová střelou z přímého kopu – 1:1. Sparta měla více ze hry, blízko gólu byla stoperka Radová, která napřáhla z dálky, její střelu však zastavila branková konstrukce.
Domácí hráčky si vzaly vedení zpět ve 26. minutě: Aneta Tomanová vybojovala penaltu, tu úspěšně proměnila Adéla Radová - 2:1. Na 3:1 zvýšila přesnou hlavičkou Matoušková.
Teplice se však opět dokázaly dostat do zápasu, když se minutu před koncem prvního poločasu prosadila Tereza Bolfíková - 3:2.
Svým druhým gólem v zápase zvýšila Šubrtová v 51. minutě na 4:2. Tento gól přinesl větší klid na kopačky domácích fotbalistek, postupně se do hry dostaly i všechny sparťanky připravené na lavičce.
Poslední slovo měla v 86. minutě kapitánka Nedvědová, z přímého kopu stanovila skóre na konečných 5:2.
Komentář trenéra Alexandra Samuela: "Utkání jsme začali dobře, hned z první šance jsme se prosadili. Poté jsme z první standardní situace dostali gól, trochu nás to poznamenalo. Ale trpělivou hrou a kombinací jsme si šance vytvářeli dál, z dalších situací jsme se dokázali prosadit, vedli jsme 3:1. Bohužel poté došlo v naší obraně k nedorozumění, což soupeř potrestal. Druhou půli už jsme zvládli a měli pod kontrolou. Výsledek by asi mohl být ještě lepší, ale 5:2 bereme a jsme s tím spokojení. Nyní je potřeba se připravit a jít k dalšímu zápasu krůček po krůčku, myslím si, že se vše bude ještě lepšit."
2. liga žen, 2. kolo
AC Sparta Praha - FK Teplice 5:2 (3:2)
Branky: 5., 51. Šubrtová, 26. Radová z pen., 41. Matoušková, 86. Nedvědová - 14. Němcová, 44. Bolfíková
Sparta: Urbancová - Marcinková (77. Krebsová), Šrámková, Radová, Harvilová - Stanislavová (46. Lindáková), An. Tomanová (64. Skrčená), Paulenová (77. Ad. Tomanová) - Matoušková (64. Matoušková), Nedvědová, Šubrtová
Ve třetím kole čeká na B-tým ACS Líšeň, hraje se v neděli 12. září na hřišti moravského soupeře.

Další novinky