Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Benjamin Tetteh hráčem Sparty

Jednadvacetiletý útočník se stal definitivně hráčem letenského klubu

Sdílet

Potvrzeno! Útočník Benjamin Tetteh se stal definitivně hráčem Sparty. Jednadvacetiletý fotbalista, jenž působil v minulosti v české nejvyšší soutěži ve Slovácku či Bohemians absolvoval se Spartou letní přípravu a jeho transfer do letenského klubu byl definitivně stvrzen necelý týden před startem nového soutěžního ročníku. Se Spartou podepsal smlouvu na čtyři roky.
V uplynulé sezóně odehrál Tetteh v zelenobílém dresu 20 utkání, ve kterých dvakrát skóroval a přidal jednu asistenci. Jeho nejpovedenějším zápasem bylo jarní utkání proti Plzni, kde byl u většiny podstatných momentů a dotáhl Klokany k vítězství 5:2.
„Tetteha jsme sledovali dlouho, je to typ hrotového hráče, který momentálně v kádru nemáme. Určitě také vnímáme, že má velký potenciál zlepšovat se. Jedná se o moderního útočníka silného v osobních soubojích. Víme, že by mohl být efektivnější, ale všichni, kteří jsme ho sledovali, jsme přesvědčení, že další krok k rozvinutí své kariéry může udělat u nás,“ řekl na začátku přípravy sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.
Tetteh dříve působil také ve Slovácku, v Bohemians 1905 pak byl na hostování z belgického Lutychu, kde v první sezoně po přestupu z Afriky pravidelně nastupoval.
Benjamin nastoupil během letní přípravy do zápasů proti Trenčínu, Ružomberku, Celticu a Lubinu. Hned ve svém prvním utkání proti Trenčínu se prosadil gólově. Krátce před startem nové sezóny podepsal na Letné smlouvu na čtyři roky. 

Další novinky