Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Celý tým mi před premiérou pomohl

David Moberg Karlsson po zápase na Dukle

Sdílet

David Moberg Karlsson zažil svou premiéru v české nejvyšší soutěži a ze hřiště Dukly odcházel při svém střídání za potlesku sparťanských fanoušků. Ty si získal především svým sebevědomým výkonem na míči a schopností poradit si v soubojích jeden na jednoho. Právě to po něm chtěli trenéři před utkáním.

KARLSSON | Celý tým mi pomohl

Jak hodnotíš dnešní utkání?
Před zápasem jsem byl trochu nervózní. Člověk nezná českou ligu, navíc jsem chtěl fanouškům ukázat, že umím hrát fotbal. Nakonec z toho pro mě bylo docela dobré utkání. Trenér po mně chtěl, abych hru vedl po křídle a nebál se si hrát s balónem. To je to, v čem jsem nejlepší, takže mě to bavilo. Myslím, že jsem odehrál docela dobrý zápas. Trochu mě mrzí, že z žádné mé přihrávky nebyl gól, ale to přijde.
Na míči jsi působil hodně jistě. Bylo to tak?
Ano, ale není to jen o mně, velkou zásluhu na tom má celý tým. V týdnu jsem mluvil s kluakama a ti mi řekli, že jsem výborný na míči, tak ať se nebojím ho potáhnout. To samé mi říkal trenér, ať si vezmu balón a zkouším to. Takže ano, byl jsem si jistý, ale je to velká zásluha celého týmu.
Z divokého zápasu máme tři body. Jak důležité jsou?
Ohromně, ohromně. Ukazuje to obrovský týmový duch, když zvládnete takhle těžké utkání. Možná nehrajete ten nejlšpí fotbal, ale pořád dokážete vyhrát. Kolikrát se tohle třeba v minulosti dařilo Mancehsteru United pod sirem Alexem. Ano, chceme se zlepšit a hrát kvalitnější fotbal, ale na Dukle se ukázala síla celého našeho týmu, týmový duch.

Další novinky