Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Chci navázat na zápas ve Skotsku

Tisková konference s Lukášem Julišem

Sdílet

Lukáš Juliš nastřílel na hřišti Celticu hattrick, následně se ale střelecky odmlčel. Teď plánuje, že v domácí odvetě se Skoty se vrátí do střelecké formy!

JULIŠ | Chci navázat na výkon ve Skotsku

Jak se těšíte na čtvrteční zápas?
Samozřejmě, že ano, i když ty poslední duely nebyly nejlepší. Těšíme se ale samozřejmě na každý zápas a ten zítřejší bude velká výzva. Ve Skotsku mi to v prvním utkání hodně sedlo, ale teď jsem dva zápasy nebyl tak dobrý… Tak snad navážu na výkon na Celticu.
Je hattrick na Celticu nejlepší moment tvé dosavadní kariéry? Jak ses tam cítil?
Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v kariéře. Byl to hattrick na evropské scéně, můj první mezi dospělými. Škoda jen, že tam nebyli fanoušci. Vzpomínám na to rád, ale je čas přepnout a porazit je i doma.
Celtic je pod velkým tlakem. Může tím pádem být nebezpečnějším soupeřem?
Viděl jsem, že o víkendu remizovali a četl jsem zprávy o možném konci trenéra. Budou teď asi za trenéra bojovat o to víc a určitě to nebude jednoduché.
Myslíte, že zase můžeš nastřílet tolik gólů?
Dva zápasy mi nevyšly, navíc jsme prohráli, o to víc jsem byl zklamaný. Ale věřím si dál, není důvod ztratit sebevědomí. Věřím, že formu mám a nějaké branky dám.
Jak těžké je dát se dohromady po nedělní porážce?
V pondělí jsem z toho byl smutný, ale od včera mám hlavu nastavenou na čtvrtek. Víme, že jsme udělali průšvih, že s to nepovedlo. Ale máme před sebou devět zápasů za měsíc a nemá cenu se tím dál trápit. Musíme rozjet novou sérii a získat si dalšími výkony fanoušky.
Co musíte zlepšit oproti zápasu s Dynamem?
Tam to bylo špatné celkově. Já konkrétně jsem se nedostal do žádné šance, to je doma s Budějovicemi špatná vizitka. Dobrá není ani defenzivní činnost. Vyhodnotili jsme si to u videa a věřím, že se to nebude opakovat.
Sparta při posledních účastech v Evropské lize často postupovala poměrně hladce. Je tohle nejtěžší situace, kterou jsi v Evropské lize zažil?
Předchozí dva postupy jsem zažil, nikdy jsme při nich neprohráli první dva zápasy. Ale když to ve čtvrtek zvládneme, jsme tam zpátky a pojedeme se do Francie rvát o postup. Jsme natěšení a uděláme pro to všechno.

Další novinky