Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

David Lischka další posilou Sparty

Stoper podepsal smlouvu na tři roky

Sdílet

David Lischka se stává další letní posilou Sparty. Jednadvacetiletý stoper přichází z Jablonce, kde se v minulé sezoně propracoval do základní sestavy. Do Sparty měl nakročeno už v zimě, přestup ale tehdy zhatily problémy se srdcem. Nyní už je David zcela v pořádku a na Letné podepsal tříletou smlouvu.
„David Lischka prokázal v posledních měsících mimořádnou mentální sílu. To, že nakonec podepisuje smlouvu ve Spartě, si musel opravdu vybojovat… Myslím tím vybojovat jiným, ještě mnohem náročnějším způsobem, než ostatní kluci,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický. „Obléknout sparťanský dres pro něj byl sen a stálo mu za to nevzdat se a projevit velkou odvahu. A hráče, kteří se za žádné situace nevzdávají, chceme ve Spartě mít.“
„Jsme přesvědčeni nejen o jeho charakterových a osobnostních kvalitách, ale také o fotbalových dovednostech. Davidovy výkony v podzimní části sezony v Jablonci totiž byly velmi dobré. Proto jsme o něj usilovali už v zimě. Od nás teď dostane čas, aby se mohl dostat zpět do formy, ve které byl ještě před půl rokem,“ pokračuje Tomáš Rosický.
David Lischka prošel mládežnickou akademií Baníku Ostrava a následně působil v Hlučíně, odkud v roce 2015 přestoupil do Jablonce. Ten ho pak postupně posílal na hostování do Baníku, Varnsdorfu a Karviné. Během zimní přípravy 2018 se připojil k A týmu Jablonce a postupně se stal pevnou součástí základní sestavy. S Jabloncem si zahrál i skupinu Evropské ligy a v zimě 2019 byl před přestupem do Sparty.
Ten mu zhatila srdeční vada, na kterou se přišlo při vstupních vyšetřeních. Zpočátku nebylo jasné, jestli David bude moci pokračovat v kariéře. Operace srdeční chlopně dopadla dobře a Lischka se postupně vrátil k tréninku. V závěru ligové sezóny nastoupil v jabloneckém dresu jako střídající hráč do posledního utkání. Následně se obnovila vyjednávání mezi Spartou a severočeským klubem, která se teď úspěšně završila. David se svými novými spoluhráči trénuje už od pondělního startu přípravy.
"Musím říct, že jsem strašně šťastný, že jsem po půl roce zase zpátky na Spartě a že to všechno dopadlo. Už před operací jsem snil o tom, že se k tomuhle přestupu jednou vrátíme, i když jsem se v té době snažil dělat hlavně postupné krůčky. Fyzicky jsem teď stoprocentně připravený," říká nová sparťanská posila. 
Davide, přejeme ti ve Spartě mnoho štěstí a úspěchů!
1 / 12

Další novinky